Bauk za Novu TV: Zanimljivo da je troje ministara u aferama propustilo današnji aktualac

Nakon dvomjesečne ljetne stanke saborski zastupnici vratili su se na Markov trg. Je li današnje aktualno prijepodne obilježilo i neslužbeni početak kampanje za superizbornu godinu koja je pred nama?

Više donosi reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić u razgovoru s potpredsjednikom Kluba zastupnika SDP-a Arsenom Baukom.

“Nije bilo troje ministara, onih baš aktualnih, Gordana Grlića Radmana, Marija Banožića, Marije Vučković. Ja sam htio postaviti pitanje Radmanu, postavio sam, iako ga nije bilo”, kaže Bauk.

“Aktualno prijepodne bilo je uobičajeno. Mi smo postavljali pitanja, premijer nije odgovarao, neke je i vrijeđao, onda bi se javili iz njegove stranke i hvalili ga, ali nije ni opozicija ostala dužna, prema tome aktualni sat je bio najduži jer se tijekom vremena skužilo da je najlakše doprijeti u medije ako imate u pravom trenutku nešto za reći, a to je nažalost da dignete tablicu povrede poslovnnika. Mislim da su mnogi to iskoristili. Je li to dobro ili nije, možemo raspravljati, ali u ovim pravilima je bilo logično”, rekao je Bauk.

Bauk je odgovorio i na pitanje je li ovo neslužbeni početak kampanje za superizbornu godinu.

“Neslužbeni početak svake kampanje je nakon izbora koji joj prethode, tako i vrijedi i za politički život u Hrvatskoj. Ona će se intenzivirati kako se izbori budu približavali. Mislim da je ovo uobičajeni ritam. Može se nazvati i neslužbeni početak kampanje, ali ne mislim dodatnom energijom raditi više nego što sam radio dosad”, rekao je Bauk.

Otkrio je i kada bi mogli biti izbori.

“Uvjeren sam da će biti prije europskih izbora, premijer želi prevenirati da naša najjača lista koja će biti za Europski parlament pokaže da neće pobijediti na izborima za Hrvatski sabor”, zaključuje Bauk.