Bernardić u Ludbregu na predstavljanju projekta “Živimo zajedno, starimo kvalitetno 3”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić jučer poslijepodne boravio je u Ludbregu u  druženju s udrugama umirovljenika i starijih osoba, a sudjelovao je i u  predstavljanju Projekta: Živimo zajedno, starimo kvalitetno 3.

Bernardić je volonter projekta “Živimo zajedno, starimo zajedno” koji provodi Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg od prosinca prošle godine, a povod jučerašnjem druženju bilo je predstavljanje partnera udruge s njihovim djelatnostima i aktivnostima na značajnijim projektima.

Ludbreg

Radi ovakvih ljudi, svi moramo raditi više i bolje.Ponosan sam što sam volonter Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg i projekta "Živimo zajedno, starimo zajedno".Udruga Žene iz Centra svijeta, Likovno Udruženje Ludbreg, Udruga Narcisa, KUD Anka Ošpuh Ludbreg hvala na divnom danu i druženju.

Objavljuje Davor Bernardić u 26. svibnja 2018

 

Predstavnici Udruge Žene iz Centra svijeta, Likovnog udruženja Ludbreg,  Udruge Narcisa, žene u borbi protiv raka dojke Ludbreg te Kulturnog – umjetničkog društva “Anka Ošpuh” u neformalnom razgovoru s predsjednikom SDP-a, predstavili su rad svojih udruga i planove za budućnost.

“Živimo zajedno, starimo kvalitetno 3” treći je ciklus projekta koji ima za cilj utjecati na relativno nisku stopu uključenosti starijih osoba u život zajednice, mali broj usluga i dnevnih aktivnosti koje su prilagođene potrebama starijih osoba i umirovljenika na području šire regije Ludbreg, niski stupanj korištenja izvaninstitucionalnih oblika pomoći starijim osobama i nedostupnost usluga i dnevnih aktivnosti za sve zainteresirane starije osobe.

Prijavitelj projekta je Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg, a partneri na projektu su Grad Ludbreg, KUD “Anka Ošpuh” i Likovno udruženje Ludbreg.

Opći cilj projekta jest doprinijeti uključivanju starijih osoba u život zajednice kroz razvoj, planiranje i implementaciju dodatnih izvaninstitucionalnih usluga i dnevnih aktivnosti, dok su specifični ciljevi podizanje kvalitete usluga i aktivnosti koje se pružaju starijim osobama, povećanje broja usluga i organiziranih dnevnih aktivnosti koje su prilagođene potrebama i interesima starijih osoba, proširenje postojeće mreže usluga na područja u široj okolici Grada Ludbrega na kojima iste nisu dostupne i osiguravanje dostupnosti usluga i dnevnih aktivnosti za starije osobe i umirovljenike.

Predsjednik SDP-a ranije je danas sudjelovao na manifestaciji Dana mladosti i radosti u Kumrovcu s članovima Foruma mladih Krapinsko – zagorske županije i Foruma mladih Varaždinske županije.