Dobro obrazovanje za razvijenu Hrvatsku

Dobro obrazovanje jedan je od osnovnih preduvjeta i kratkoročnog i dugoročnog razvoja gospodarstva i društva. Obrazovna politika svakako je jedna od najvažnijih socijaldemokratskih politika i na vrhu je liste programskih prioriteta SDP-a Hrvatske. Javna rasprava o aktualnostima obrazovnog sustava u Hrvatskoj i smjeru njegova razvitka važna je kako na državnoj, tako i na razini lokalne i regionalne samouprave. Udruga za razvitak socijalne demokracije Novo društvo i nizozemska politička zaklada Alfred Mozer Stichting zato su, u suradnji sa Savjetom SDP-a za znanost i obrazovanje, u Toplicama Sveti Martin na Muri od 24. do 26. listopada 2008. godine priredili savjetovanje “Bolje obrazovanje – bolja budućnost”. Savjetovanje će okupiti sedamdesetak sudionica i sudionika iz cijele Hrvatske, kojima će o izazovima kreiranja i ostvarivanja socijaldemokratske obrazovne politike govoriti saborski zastupnici Gvozden Flego, Marija Lugarić, Daniel Mondekar i Zvonimir Mršić, s tendencijama u europskome obrazovanju upoznat će ih predsjednik Hrvatskog pedagogijskog društva Vlatko Previšić, o strukovnom obrazovanju govorit će Vesna Zlović iz zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, dok će Tibor Rodiger iz međimurskog obrazovnog savjeta propitati društvenu ulogu i socijalni status naših učiteljica i učitelja.