Ime koalicije SDP-a i partnera bit će “Rijeke pravde”

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin je održao press konferenciju u središnjici na kojoj je otkrio kako će se njihova koalicija zvati Rijeke pravde.

“Naša koalicija zvat će se „Rijeke pravde.“ A rijeke pravde dolaze 17. travnja, u proljeće, Hrvatska će nakon tog dana biti bolja”, poručio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin na konferenciji za medije, nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva stranke.

Na njoj su, istaknuo je, definirali mjesta na listama u svim izbornim jedinicama s koalicijskim partnerima, ali ne, dodao je, i njihova imena.

“Sporazum mora poći stranačka tijela partnera, nakon što ga prihvate i on bude parafiran, bit će i javno objavljen. Predstavio sam kako će izgledati raspored na listama, ali o imenima nismo, to ćemo u ponedjeljak na Glavnom odboru”, rekao je.

Ustvrdio je da je rasprava među članovima Predsjedništva na jučerašnjoj sjednici bila iskrena i otvorena, ukazane su dobre i loše stvari, ali je odluka donesena velikom većinom glasova.

Na pitanje novinara je li ovo drugo Hrvatsko proljeće, Grbin je rekao da sada proljeće svakako jest, hrvatsko je i nakon njega će Hrvatska biti bolja.

Komentirao je sinoćnji sastanak stranačkih tijela oko koalicije.

“Jedna stvar koju ja volim u SDP-u je što naša stranačka tijela ne traju pola sata, kod nas se razgovara, nakon toga se odluke donesu i nakon toga se odluke provedu. Odluka je donesena velikom većinom glasova. SDP kreće u pobjedu. Koalicija Rijeke pravde kreće u pobjedu i Z… ne smijem to reći, kreće u pobjedu”, poručio je Grbin.

Na pitanje novinara je li bio previše darežljiv prema strankama koje ne bi ušle u Sabor, Grbine je rekao kako je istina u oku promatrača.

“Ja sam predsjednik SDP-a, stranka je odlučila.”

“Mi smo stranka Ustava i zakona i spremni smo poštovati i odluke koje su potpuno krive, želimo i na svom primjeru pokazati kako Hrvatska neće postati bolja ako se gaze institucije. Pobjeda za hrvatske građane bit će slađa jer će znati što je zvijer u obliku HDZ-a napravila kako bi ostala na vlasti i kako bi svojim slugama omogućila da nastave krasti.”

Prokomentirao je i neslužbene navode o last minute ostavci Milanovića.

“Naime, u skladu s odlukama i smjernicama koje dolaze od Ustavnog suda, postoje ograničenja na ono što mogu javno komentirati. Dok svi ostali mogu slobodno iznositi mišljenja i reagirati na ovakve situacije, i HDZ i koalicijski partneri dok ne potpišu sporazum, mi unutar SDP-a ne smijemo o tome govoriti. “