Grbin: Komadina i Filipović su kandidati koje bi poželio svaki predsjednik stanke

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u četvrtak je podupro Marka Filipovića i Zlatka Komadinu u drugom krugu izbora za gradonačelnika Rijeke i primorsko-goranskog župana, ocjenjujući da su oni kandidati koje bi poželio svaki predsjednik stranke.

Grbin je istaknuo da je u prvom krugu učinjen važan prvi korak, a slijedi drugi korak “za toleranciju, slobodu, za otvorenu Rijeku i Primorsko-goransku županiju”.

“U ovoj sredini je svatko dobro došao, svatko se osjeća svoj na svome i slobodno. Da bi tako ostalo, građani će 30. svibnja birati najbolje kandidate, Marka Filipovića za gradonačelnika i Zlatka Komadinu za župana”, rekao je.

Najavljujući Komadinu, rekao je kako nije umoran te da mu djeluje možda i odmornije nego proteklih godina.

Komadinin protukandidat Gari Cappelli, naime, ima slogan: “Zlatko, odmori se, zaslužio si.”

Zlatko Komadina je rekao da s povjerenjem građana ide zajedno za županiju. “Oduprimo se desnom političkom udaru koji dolazi od HDZ-a i nezavisne liste”, istaknuo je.

Marko Filipović je ocijenio da će se u drugom krugu pojačati iskazano povjerenje birača, dodajući da je dobio glas svakog trećeg birača koji je izašao na izore. “Od ponedjeljka nastavljamo sa svim programima koje smo obećali, od jačanja riječkoga gospodarstva, prometne povezanosti i poboljšanja života u zajednici”, istaknuo je, podsjećajući da je Rijeka predvodnik u korištenju novca iz europskih fondova i da oni mijenjaju grad.

“Rijeka će promijeniti svoje lice i doslovno se vraća moru. Uskoro se otvara hotel, najveća investicija u turizmu u Hrvatskoj, te je odabran koncesionar za marinu Porto Baroš”, istaknuo je Filipović i dodao kako očekuje dobru suradnju s Primorsko-goranskom županijom kojoj je Rijeka, kao sjedište, vrlo važna.

Na pitanje da komentira najave političkog analitičara Ivice Relkovića, savjetnika nezavisnog kandidata za gradonačelnika Rijeke Davora Štimca, da će ga tužiti nakon drugog izbornog kruga, Filipović je istaknuo da je to “za svakog pravog ljevičara u Hrvatskoj kompliment”.

Relković je najavio da će tužiti Filipovića za klevete i osobno sramoćenje jer je u televizijskom sučeljavanju njegov svjetonazor povezao s tim da, kako je naveo, savjetuje Željku Markić i Zlatka Hasanbegovića te da gostuje u emisijama Velimira Bujanca.