Grbin: Nakon izbora Turudić će dobiti nogu, kao i Plenković

Hrvatski sabor je u srijedu sa 78 glasova za izglasao Ivana Turudića za novog državnog odvjetnika. Predsjednik SDP-a prethodno je istaknuo kako Turudić na mjesto šefa DORH-a dolazi kako bi odrađivao partijske zadatke za HDZ.

“Kriminalna organizacija, od prije poznata policiji, odlučila je na čelo državnog odvjetništva staviti osobu koja je povezana sa krim miljeom. I da li to ikoga više iznenađuje? Mene ne. Ne iznenađuje me. Ali me grozi. Grozi zbog toga do koje ste mjere odlučili srozati ovu zemlju. I to sada kada vam se broji sitno. Broji vam se sitno i u strahu i u panici od onoga što vas čeka.

Kada sav vaš kriminal, koji do sada nije bio poznat javnosti, niti policiji, niti državnom odvjetništvu, kada sav taj kriminal počne izlaziti na svjetlo dana, vi se hoćete osigurati na način da imate vašeg dečka na čelu državnog odvjetništva Republike Hrvatske. Vašeg dečka koji laže. Otvoreno laže. Laže u medijima, laže pred radnim tijelima Hrvatskog sabora, vjerojatno laže i vama kada se s njime sastajete na partijskim sastancima. Vjerojatno laže i vama. Ali vama je sve to svejedno. Jer znate da će taj čovjek po partijskom zadatku odrađivati ono što vi od njega tražite.

Neće vam proći. Danas ćete ga izabrati jer ste slomili većinu. Osigurali ste podršku svojih žetončića. Slomili ste većinu, a slomili ste i sami sebe. Jer do samo prije nekoliko dana neki od vas su nam po saborskim hodnicima kukali kako neće dopustiti izbor Turudića. Ali i njima ste zavrnuli ruke i slomili ste ih. Znate vi dobro koji su to vaši kolege koji sada ne dižu pogled, gledaju mobitel i tako dalje. Ali nebitno. Vi ste odlučili skršiti ostatke demokracije u Hrvatskoj. Neće vam uspjeti. I kada prođu izbori, prva stvar je smijeniti ga…” rekao je Peđa Grbin.

Po izglasavanju Turudića, ujedinjena oporba održala je minutu šutnje i napustila Sabornicu. Predstavnicima medija lider oporbe rekao je kako će oporba nastaviti svoje akcije dalje.

“Pale su maske. Danas smo od zastupnika HDZ-a čuli razlog za izbor – da bi se njihovi politički oponenti hapsili. Jesu li se opustili ili ne, ne znam. Od kriminalne organizacije smo čuli da će nas hapsiti, Nakon što Turudić postane državni odvjetnik, dobio je nalog od političkih pokrovitelja, onih čiji je dečko. Nastavit ćemo s akcijama dalje, ova priča je tek počela. Jedna od prvih stvari nakon izbora Turudić će dobiti nogu u guzicu, kao i Plenković”, poručio je Grbin.