Grbin podupro SDP-ovog kandidata za istarskog župana Danijela Ferića

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin podupro je u petak u Puli kandidata SDP-a za istarskog župana Danijela Ferića ocijenivši kako je on u kampanji govorio o konkretnim stvarima i onome što Istri treba – gospodarstvu, o zaštiti i brizi za okoliš, brizi za starije, za obrazovanje.

To je ono čime bi se politika trebala voditi, dodao je.

SDP-ov kandidat Danijel Ferić u prvom krugu dobio je 22,05 posto glasova i u drugi krug izbora ulazi s Borisom Miletićem, kandidatom koalicije  IDS, ISU – PIP, Zeleni, koji je u prvom krugu dobio 46,77 posto glasova.

“Ako se oko nečega trebamo sukobljavati, onda su to ideje i stavovi te razmišljanja kako da našem društvu bude bolje”, kazao je Grbin. Pozvao je građane u Puli i Istri da u nedjelju izađu na izbore i da biraju promjene, odnosno, kako je rekao, “pravedniju Pulu i Istru”.

Grbin je naveo da se kampanja pogotovo u zadnjih nekoliko dana, diljem Hrvatske pretvorila u ‘pljuvačinu, vrijeđanje, laži i prozivanje te se nažalost pretvorila u fizičko nasilje’.

“Imali smo prijetnje smrću nekim kandidatima, jednom SDP-ovom kandidatu opet su izbušili gume na autu. To najoštrije osuđujem jer ako se s nekime ne slažeš, ako smatraš da nečije ideje nisu dobre, onda to javno reci, pozovi ljude da glasaju protiv, ali nekoga napasti, napasti ljude i imovinu, vrijeđati i omalovažavati, prijetiti obiteljima, to nije prihvatljivo”, rekao je.

To  nije nešto što bi Hrvatska trebala biti, a opet, dodao je Grbin, “kao Puljanin, to nije nešto što sam očekivao u Istri”.

Ocijenio je da su  SDP-ovi kandidati, gdje god je bio – od Međimurja do Dubrovačko-neretvanske županije, govorili o konkretnim stvarima, o programi odnosno o tome kako život u svojim općinama, gradovima i županijama učiniti boljim.

“Na to sam neizmjerno ponosan. To je način na koji se kampanja treba voditi. Vrijeđanja, omalovažavanja, lažni letci  to je nešto što ustvari ljudima gadi politiku, to je nešto što naše društvo vodi u apatiju. Ako itko misli da će razvoju Hrvatske, Zagreba i Istre pomoći to što je izvrijeđao kandidata i lagao o njemu i prijetio mu, sigurno neće. Bit će nam samo gore, i zato takav vid kampanje najoštrije osuđujem”, kazao je Grbin.

SDP-ov kandidat za istarskog župana Danijel Ferić izjavio je da se 30. svibnja kreće u izgradnju jedne bolje, poštenije i pravednije Istre.

“Kao župan već u ponedjeljak krećem s realizacijom onoga što sam govorio diljem Istre. Već u prvom tjednu donosimo odluku o zatvaranju županijskog Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun, zatim zajedno sa svim gradonačelnicima i načelnicima potpisujemo Pismo namjere za izgradnju Domova za umirovljenike kako ne bi naši sugrađani treće životne dobi čekali deset godina mjesto u domu”, poručio je Ferić.

Najavio je i kako djeci u Istri želi osigurati jednosmjensku nastavu, kako će se krenuti u revitalizaciju poduzetničkih zona te u izgradnju komunalne infrastrukture.