Grbin u Slavonskom Brodu: Danas u Hrvatskoj bez iskaznice HDZ-a malo toga možeš napraviti

U petak se u Slavonskom Brodu okupila lista Rijeke pravde za V. izbornu jedinicu, na čelu s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom. Uz Grbina na druženju s građanima je bio i nositelj liste za V. izbornu jedinicu Predrag Fred Matić, te kandidati na listi iz Brodsko-posavske županije Ivana Ribarić Majanović, Slavica Nikšić i Anto Ravlić.

“Koalicija Rijeke pravde na svojim listama nudi kvalitetne i poštene kandidate te program koji je pomno planiran i proračunat. U programu se ne nalazi ništa ono što nije moguće realizirati. Naravno borba protiv korupcije nam je jedna od glavnih stavki u našem programu, ali tu su ugrađene još brojne druge teme. Na području BPŽ 2022. godine prosječna isplaćena neto plaća bila je za 15% veća, gdje je neto dobit poduzetnika bila 56% veća nego godine ispred. Tu je vidljivo koliko je vladajućima bitan radnik te koliko se tu propustilo učiniti. Povećanje plaće je posebno bitno u Slavoniji kako bi omogućili ostanak stanovništva te poboljšanje demografske situacije”, rekla je Ivana Ribarić Majanović, predsjednica SDP-a Brodsko-posavske županije i 7. na listi koalicije Rijeke pravde.

“Kada pitate ljude koji su iselili iz Hrvatske a posebno iz Slavonije koji je glavni razlog njihova odlaska to su dvije stvari: male plaće i korupcija i klijentelizam, i činjenica je da ti danas u Hrvatskoj bez plave stranačke iskaznice HDZ-a malo toga možeš napraviti. Od lista čekanja do dobivanja kvalitetnih poslova, HDZ je Hrvatsku pretvorio u korumpiranu i klijentelističku državu. Mi tome 17.4. u suradnji s građanima želim reći dosta. Oni će 17.4. zaokruživši Rijeke Pravde riješiti 90% problema koje Hrvatska ima s korupcijom, a nakon toga počinje naš posao. Posao kojim želimo osigurati bolji život za sve u Hrvatskoj. Od najranije dobi, od besplatnih vrtića za svu djecu, preko kvalitetnijeg obrazovanja, preko našeg programa Plan za stan koji će mladima u Hrvatskoj omogućiti povoljniju i dostupniju kupnju stana, do programa za naše umirovljenike. Želimo umirovljenicima u 4 godine vratiti ono što im je HDZ uzeo u proteklih 8. U prvom tjednu ćemo promijeniti Zakon o mirovinskom osiguranju kako bi osigurali usklađivanje mirovina. Uvest ćemo trajni dodatak koji će u prvoj godini iznositi 10% a onda u svakoj sljedećoj godini mandata 5%. Zato pozivam sve građanke i građane Hrvatske, a posebno u V. izbornoj jedinici da izađu na izbore u što većem broju i glasaju za Rijeke pravde”, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Govorio je i Predrag Fred Matić poručivši kako Slavonija zaslužuje puno bolje, a boljitak im ne mogu donijeti današnji vlastodršci.

“Izađite stoga na izbore i glasajte za promjene, kako bi svima u Hrvatskoj bilo bolje, a ne samo njima”, pozvao je Matić.

(tekst: sbonline.net)