Kandidati za Europski parlament na druženju s građanima Zagreba

U subotu 11. svibnja kandidati sa SDP-ove liste za Europski parlament dan su proveli na druženju s građanima Zagreba. Potpredsjednica SDP-a i nositeljica liste Biljana Borzan, član Predsjedništva SDP-a Predrag Fred Matić te kandidati za Europski parlament Tonino Picula, Sonja Kovač, Dalija Orešković i Joško Klisović obišli su nekoliko zagrebačkih lokacija. Započeli su na Trgu bana Jelačića, a zatim su posjetili i tržnice na Dolcu i Jarunu, zagrebački Glavni kolodvor te Park Maksimir.

U razgovoru sa zainteresiranim građanima, kandidati za novi saziv Europskog parlamenta sa SDP-ove liste dotakli su se važnosti europskih izbora za hrvatske građane, kao i politika za koje će se zalagati u Bruxellesu. Kandidati su poručili da će se u EP-u boriti za interese hrvatskog naroda, slobodnu, poštenu i sigurnu Europu, kao i za dostojanstven život hrvatskih građana unutar Europske unije.

Također, kandidatkinje i kandidati sa SDP-ove liste ukazali su na važnost europskih izbora. Osnovna poruka koja se mogla čuti bila je ona o tome kako su europske politike – iako se čine dalekima – zapravo blizu jer svaki dan utječu na život hrvatskih građana.

“Ovo su ljudi koji su dokazani u svome radu, kako u Europskom parlamentu tako i u Saboru i u svojim sredinama. S nama nema prazne priče, s nama točno znaš što biraš”, rekla je Biljana Borzan predstavnicima medija.

Kandidatkinje i kandidati koji su zastupali interese hrvatskog naroda u proteklom sazivu – Biljana Borzan, Predrag Fred Matić i Tonino Picula – govorili su i o svojim dosadašnjim uspjesima, poput sudjelovanja u izglasavanju važnih europskih zakona o slobodi medija, duljem trajanju uređaja ili uvrštavanju pobačaja u Povelju EU-a o temeljnim pravima.

Razgovaralo se i o politikama za koje će se zastupnice i zastupnici zalagati u novom sazivu EP-a, a koje se protežu od boljih plaća, mirovina i kvalitetnijih poslova za sve, preko porezne pravde pa sve do borbe s korupcijom i za ravnopravnost Hrvatske na svim poljima unutar Europske unije.