Marić: Vlada u korona-krizi ne prihvaća prijedloge oporbe i struke

Uoči rasprave o interpelaciji o radu Vlade u koronakrizi, i lijeva i desna oporba koja ju je zajednički pokrenula, kritizirala je netransparentnost u radu Vlade i Stožera, kašnjenje s odlukama i nespremnost na suradnju s oporbom i strukom.

Najodgovornijim za krizu označili su premijera Plenkovića. SDP-ova zastupnica Andreja Marić naglasila je da se svi u oporbi slažu da postoje problemi u zdravstvenom sustavu o kojima treba progovoriti.

“U početku smo davali potpunu podršku radu Stožera i Vlade u borbi protiv pandemije jer nikome nije bilo lako donositi odluke u novoj pošasti, međutim, sada, nakon devet mjeseci smatramo da je potrebno govoriti o svim problemima s kojima se susreću zdravstveni sustav i cijela Hrvatska zbog koronakrize”, izjavila je Marić.

Tražimo da Vlada i Stožer obrazlažu svoje odluke pred Saborom, da podnose izvješća o dosadašnjem radu, da priznaju greške i prihvaćaju savjete oporbe i struke koje do sada nisu prihvaćali, istaknula je te dodala kako je interpelacija put da se pred Saborom i javnošću progovori o svim problemima koji su isplivali na površinu: od financiranja, kadrovskih problema i problema s opremom do dugova veledrogerijama.

Traže i da Vlada obrazlaže svoj i rad Stožera Saboru jednom mjesečno i podnese izvješće o dosadašnjem radu unutar 15 dana.

“Smatramo da je potrebno masovnije antigensko i PCR testiranje, online škola za više osnovnoškolce, srednjoškolce i fakultete, a treba i izolirati oboljele i osigurati rad od kuće gdje god je to moguće”, poručila je Marić.