Milanović: Radom i znanjem izvući ćemo Hrvatsku iz krize

“Danas ćemo vjerojatno saznati da je Hrvatska i u drugom tromjesečju imala gospodarski pad od 2 posto, odnosno da je i dalje u recesiji, slično kao i zemlje u okruženju. Nećemo iz toga stanja izaći po Duhu Svetom, već radom i inteligencijom“ kazao je predsjednik Vlade i SDP-a na otvorenju Konferencije “Progresivni plan industrijske revitalizacije”.

>Audio izjava i transkript izjave Zorana Milanovića

U petak, 31. kolovoza 2012. u Rijeci održava se izvanredni sastanak Grupe socijalista (PES) unutar Odbora regija EU-a na temu industrijske obnove. Konferenciju je otvorio Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke i predsjednik hrvatskog izaslanstva promatrača u Odboru regija te Karl – Heinz Lambertz, predsjednik PES skupine u Odboru regija i ministar predsjednik njemačke zajednice u Belgiji.

Kao domaćin i gradonačelnik Rijeke, Obersnel je sudionike upoznao s nekoliko činjenica o gradu, njegovoj industrijskoj prošlosti te ekonomskom funkcioniranju.

“Strategija razvoja industrije u razvojnoj politici EU mora imati jedno od najvažnijih pozicija, a strukturni fondovi kao sredstvo moraju dodatno poticati programe ili projekte koji otvaraju nova radna mjesta.” rekao je Obersnel na otvorenju Konferencije “Progresivni plan industrijske revitalizacije”.

Potpredsjednik Grčić i Mimica danas će još sudjelovati u debatama o novim industrijskim okvirima Hrvatske nakon pristupanja EU te revitalizaciji industrije. U programu je još studijski posjet riječkom brodogradilištu.

Odbor regija (Committee of the Regions – CoR) je savjetodavno tijelo Europske unije koje na europskoj razini predstavlja interese lokalnih i regionalnih vlasti, dakle iznosi lokalna i regionalna stajališta o zakonodavstvu EU-a.

Milanovic o padu BDP-a: Ne krivimo okolnosti, ova Vlada radi, ne plače. Rezultati će stići. by VladaRH