Obilježavanje 32 godine SDP-a Varaždinske županije: SDP je u Varaždinu pokazao da zna brinuti o potrebama građana

Izaslanstvo SDP-a predvođeno predsjednikom Peđom Grbinom prisustvovalo je obilježavanju 32. godišnjice osnutka SDP-a Varaždinske županije u petak u Varaždinu.

Predsjednica županijske organizacije i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora rekla je da su sretni što mogu obilježiti rođendan svoje organizacije, a više nego ikad mogu biti ponosni na ono što su na proteklim izborima dosegnuli kao stranka u gradu Varaždinu.

“Vjerujem da ćemo i na ovim izborima potvrditi politika koju SDP provodi na svim razinama. Kao predsjednica županijske organizacije posebno sam zadovoljna što smo se uspjeli homogenizirati i što smo uspjeli na cijelom području Varaždinske županije našu organizaciju pretvoriti u jednu respektabilnu organizaciju”, rekla je Antolić Vupora.

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj istaknuo je kako se okupilo 400-tinjak članova i simpatizera, koji su došli pružiti podršku Varaždinu i varaždinskom SDP-u na predstojećim izborima koji će se održati za dva tjedna.

“Nadam se da ćemo pomesti konkurenciju i da ćemo imati za Gradsko vijeće praktički možda i natpolovičnu većinu. Bez obzira koliko su neke stranke angažirale možda mogu čak mogu reći i represivne aparate, da bi probale utjecati na ishod ovih izbora. Mogu vam reći da je SDP nikad jači u ovom gradu. Ja vjerujem da će ovo biti jedan novi zamah SDP-a i da ćemo krenuti u to da preuzmemo upravljanje i na razini Republike Hrvatske”, rekao je Bosilj.

“Jednom davno jedan veliki državnik rekao je: Nemoj se pitati što država može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za državu. A ovdje u Varaždinu možda bolje nego igdje drugdje u Hrvatskoj pokazali smo kako tu paradigmu mijenjamo. Što država može učiniti za ljude, što Grad može učiniti za svoje građane? Neven i njegova ekipa SDP-ovaca ovdje u Varaždinu pokazali su upravo to u izuzetno kratkom vremenu, kako se moglo brinuti o stvarnim problemima ljudi, od najmanjih problema do najvećih. Do onih bala koji stoje na ulazu u Varaždin i koje je ova ekipa tu oko mene spremna riješiti sutra, samo pod jednim uvjetom – da nema onih koji u tom procesu podmeću nogu. I zato sam siguran da ćemo za dva tjedna u koaliciji s onima koji su nam najvažniji, a to su Varaždinke i Varaždinci, doći do stvarne promjene u toj paradigmi razmišljanja. Kako Grad tu može biti za svoje ljude, a ne za nečije interes i sitne spletke, nego za ljude, jer oni su nam iznad svih. I zato puna podrška Nevenu i njegovoj ekipi”, rekao je Peđa Grbin.