Održana Konvencija Foruma seniora: Novoizabrani predsjednik je Ivo Jelušić

U nedjelju 1. listopada, povodom Dana starijih osoba, održana je Izborna konvencija Foruma seniora SDP-a Hrvatske, na kojoj za predsjednik izabran Ivo Jelušić.

“Mi smo danas tu ali ne samo da bi obilježili današnji dan, nego da kažemo da od danas svi dani u godini trebaju biti posvećeni osobama starije životne dobi, a ne da ih se sjeti samo prigodno 1. listopad. U tom smislu očekujem da dajemo sami više ideja, inicijativa i prijedloga, ali očekujem i od ove Vlade da bude puno senzibiliziranija za osobe starije životne dobi.

Osobe treće životne dobi imaju male mirovne, mala primanja, teško žive, ali šute. Ne galame, ne bune se. Moraju osobe starije životne dobi nametnuti svoje probleme. Oni su zaslužili da im ovo društvo vrati puno boljom mjerom nego što je sada ova Vlada s ovom politikom.

Dakle, tražimo, kao što je to SDP već i rekao, puno drugačiju mirovinsku politiku. Ako ne žele to mijenjati, mi hoćemo, mi to znamo i mi znamo da je to potrebno. Treba vratiti dostojanstvo starijim ljudima. Treba učiniti da žive normalno od svojih mirovina, a ne kao da sada žive maltene na socijalnoj pomoći od države i da očekuju da im pomognu djeca, prijatelji i rodbina.

Nadam se da ćemo biti puno agresivniji i jači u našim zahtjevima, opravdanim, pa će nas možda i čuti”, rekao je Jelušić.

Konvenciji su nazočili brojni gosti, među kojima predsjednik SDP-a Peđa Grbin te predsjednik Foruma mladih SDP-a Lovro Lukavečki.