Ostojić: HDZ-ovi ministri umjesto da vode svoja ministarstva grade kuće

Saborski zastupnik SDP-a Rajko Ostojić izjavio je u ponedjeljak kako HDZ-ovi ministri, umjesto da vode svoja ministarstva, grade kuće i muljaju s imovinskim karticama, aludirajući na aferu s nekretninama ministra zdravlja Milana Kujundžića.

“Danas imate dvije vrste Plenkovićevih ministara, jedna skupina ne zna ispuniti imovinsku karticu ili mulja, dok druga to opravdava i kažu da su to formalni razlozi, pa čak i Plenković”, kazao je Ostojić dodavši da ministri, umjesto da vode svoja ministarstva, grade kuće i bave se drugim poslovima.

“Moramo se zabrinuti jer se događa da HDZ-ov župan tuče ženu, a HDZ-ov gradonačelnik tuče novinare. Imam dobar prijedlog, možda najbolja kandidatkinja za novu ministricu zdravstva je HDZ-ova zamjenica ravnatelja Vinogradske bolnice koja fizički napada svoje djelatnice”, izjavio je Ostojić misleći na aferu Dijane Zadravec, koja bi trebala biti smijenjena zbog fizičkog sukoba sa zaposlenicom KBC-a.

Ustvrdio je kako SDP ne zanima HDZ, niti ih zanima tko će biti novi predsjednik HDZ-a, već da ih zanima ono što su im ostavili.

“Ostavili su nam kaos i korupciju. Kaos u policijskom sustavu, kaos u socijalnom sustavu, kaos u zdravstvu, kaos u zemljišnim knjigama. To su sve naslovi vaših portala i dnevnika”, rekao je Ostojić novinarima.