Ostojić: Oni vas vode dolje, a mi u bolje!

S večerašnjeg impresivnog skupa u zadarskom Arsenalu HDZ-u smo poručili ADIO! «ni vas vode dolje, mi vas vodimo u bolje!,» sažeo je razlike između HDZ-a i SDP-a prvi na listi SDP-a u devetoj izbornoj jedinici Ranko Ostojić, poručujući kako se danas, više nego ikad ranije, valja boriti za socijaldemokratske vrijednosti. «Nikada nije bilo većeg jaza i razlike između bogatih i siromašnih, zdravih i bolesnih, zadovoljnih i nezadovoljnih. HDZ ne samo da nije učinio ništa protiv korupcije i kriminala, nego su korupciju uhljebili u vlasti. Pobjedom SDP-a dobit ćete vlast koja ovu zemlju neće trošiti nego pošteno voditi. Naš dvojac nije bez kormilara, jer vi ste naš kormilar. Vi ste dio tima, i novog lica politike koju nudi SDP. Za novi obraz politike, čist i pošten, za pobjedu socijaldmeokracije bez prevare i predaje uzmite kormilo u ruke dajte glas SDP-u, a njima: NO PASSARAN!, poručio je Ostojić.
Saborska zastupnica i predsjednica zadarskog SDP-a Ingrid Antičević Marinović kazala je kako se “u Zadru već više od deset godina vlada izbornom krađom, političkom trgovinom i državnim bezakonjem. U Zadru se ne grade socijalni stanovi ni škole, nego ruše zadnji borovi da bi nicale zgrade za elitu. Ovdje javno preko noći postaje privatno, ovdje je dobar primjer kako se krčmi narodna imovina. Ovdje češće od ptica u zrak lete automobili, ovdje se puca usred bijelog dana,” poentirala je Ingrid.
Ovi izbori su, kaže ona, poziv na akciju. Na ovim izborima glasat će se prije svega o tome hoćete li ostati podanici ili biti građani, svjesni svojih prava, građani koji imaju pravo tražti od vlasti da im služi i zaštiti ih, a ne da ih sama reketari. “Oni za vas više ništa ne mogu učiniti, ali vi za njih možete – uskratite im glas! Prekinite talačku situaciju u koju vas je ova Vlada stavila svojom vladavinom. Zadar i Hrvatska ne smiju biti Sicilija!”, završila je Antičević Marinović.
Predsjednik Zoran Milanović kazao je kako «nismo tiha većina, kako to neki kažu. Većina smo, ali nismo tihi, a nismo ni galamdžije. Do nekidan sam vjerovao u pobjedu, danas sam u nju siguran. Imamo ljude, tim, programe, a HDZ-u poručujem neka s eostavi našeg programa, ako je tako nevaljao kako kažu. Njihov program je najduže oproštajno pismo u politici, a nije ni ekološki – umjesto na sto, mogli su ga tiskati na jednoj stranici i na njoj napisati – Adio, zbogom!,” poručio je HDZ-ovcima iz Zadra predsjednik Milanović.