Počast žrtvama Škabrnje i Vukovara

Škabrnja – Predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik Savjeta za branitelje i Domovinski rat Ante Kotromanović i kandidati s liste SDP-a u devetoj izbornoj jedinici Ingrid Antičević – Marinović, Sabina Glasovac, Svetko Šarić i Kristijan Kapović odali su jutros počast žrtvama Škabrnje i prisustvovali Središnjoj komemorativnoj svečanosti.

Vukovar – Snijeg je jutros prekrio tužni grad na Dunavu. Vukovar je danas, na “Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991” pohodila cijela Hrvatske, odavajući počast braniteljima i civilima koji su tijekom srpske okupacije 1991. godine izgubili živote u bjesomučnom ratnom pohodu srpskih paravojnih snaga i JNA. Duž vukovarskih ulica još noćas zapaljeni lampioni odaju tugu onih koji tsu u ratnom vihoru ostali bez najmilijih.
U spomen na 1600 poginulih i nekoliko stotina nestalih građana Vukovara kod Spomen-obilježja žrtvama u dvorištu vukovarske Opće bolnice zapaljene su svijeće za sve žrtve agresije. Paljenju svijeća prisustvovali su čelnici Vukovara i Vukovarsko–srijemske županije kao i mnogobrojna izaslanstva različitih udruga i političkih stranaka. U ime SDP-a Hrvatske vijenac su položili kandidatkinje i kandidati s liste za petu izbornu jedinicu na čelu s tajnikom SDP-a i prvim na listi Igorom Dragovanom.