Političko nasilje u Konavlima

Konavoska sloga – koalicija HSS – SDP – HNS u Konavlima na meti je političkih (na)silnika. O tome više na webu Konavoske sloge.

Vijest s weba Konavoske sloge.

U nedjelju, 8.svibnja, u ranim jutarnjim satima, srušen je još jedan jumbo plakat Konavoske sloge. Ovaj put riječ je o plakatu postavljenom u Čilipima, na privatnom posjedu i uz sva potrebna odobrenja, kao što je bio slučaj i s dva srušena ranije.

Budući da je bio postavljen u neposrednoj blizini kuća, ovaj plakat ”popilan” je mehaničkom, a ne motornom pilom, što svjedoči o iznimnom naporu vandala, očito uznemirenih vrlo uspješnim predizbornim skupom Konavoske sloge prethodno održanim u Čilipima. Na njemu je, naime, sudjelovalo preko stotinu Konavljana, dok je na koncertu Zabranjenog pušenja, održanom nakon toga, podršku Konavoskoj slozi dalo preko 500 mladih ljudi. S obzirom na iznimnu podršku Čilipljana, za pretpostaviti je da su izvršitelji ovog vandalskog čina ljudi sa strane.

Napominjemo kako je riječ o četvrtom incidentu političkog nasilja prema Konavoskoj slozi u posljednjih mjesec dana, od kada je jedan naš član fizički napadnut, a tri jumbo plakata srušena. O svemu su obaviješteni službenici PP Gruda, od kojih očekujemo rezultate istrage. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na tridesetak tisuća kuna.