Predizborni skup u Vukovaru: Nacionalne manjine nisu problem nego bogatstvo ove države

 

Na predzbornom skupu Socijaldemokratske partije u Vukovaru nazočili su kandidati za izbore za Europski parlament, vodstvo stranke te članovi i simpatizeri iz Vukovarsko-srijemske županije.
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u svom govoru rekao je kako borba za ravnopravnu Hrvatsku podrazumijeva i ravnopravnu Slavoniju unutar Hrvatske.

“Naša je misija borba protiv nepravde, nejednakosti, diskriminacije. Borba za zemlju u kojoj svaki čovjek ima jednaku šansu za uspjeh. To su naše vrijednost i ono što mi jesmo. To je Hrvatska koju zaslužujemo. Na nama je velika odgovornost i danas želimo poslati poruku u Vukovaru da je bolja hrvatska moguća”, istaknuo je Bernardić i dodao kako je SDP dva puta
vraćao nadu i optimizam ljudima te kako ova zemlja ima sve predispozicije za uspjeh, od plodnog tla, geostrateškog položaja, a najveće njezino bogatstvo su ljudi, srdačni i gostoljubivi kao nigdje u svijetu. “Naš zadatak je obnoviti Slavoniju i Baranju, kroz desetogodišnji plan koji ćemo predstaviti. Imamo plan i nećemo odustati. Dok drugi pričaju SDP ima rezultate. Pozivam vas da izađete na izbore i kažete: Dosta je korupcije, afera, iseljavanja, dosta je lopova u ovoj zemlji.”

22.05.2019., Vukovar – U sklopu kampanje za EU izbore SDP u Vukovaru. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

 

Predrag Fred Matić istaknuo je kako je Vukovar prije 30 godina bio razvijen grad, a danas je poznat po ratu i razaranju.
“Vukovar se diže iz pepela, ali kada je SDP bio na vlasti više je napredovao. Zato što SDP ne razlikuje ljude, nije važno što si po nacionalnosti ni u koju crkvu ideš ni ideš li uopće. Nacionalne manjine mi ne gledamo kao problem ove države nego bogatstvo, u kulturnom i civlizacijskom pogledu”, istaknuo je Matić te poručio kako je glas za SDSS glas za HDZ, odnosno da o njima najbolje govori to s kim su u koaliciji.

vukovaru

22.05.2019., Vukovar – U sklopu kampanje za EU izbore SDP-e u Vukovaru. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Biljana Borzan rekla je kako Bruxelles nije daleko, nego je ovdje, u svakom našem gradu.
“Iz Hrvatske se odlazi zbog nepravde i korupcije, jer se ne može maknuti s mjesta ako nemaš člansku iskaznicu. Mi smo svojim radom do sada dokazali da smo spremni slušati i služiti našim građanima. Na ove izbore izlazimo s konkretnim rezultatma, a to je jedno što građani od nas traže. Neću stati dok prvo dizalo ne bude ugrađeno jer znam koliko je to građanima bitno. Mi
smo tu da radimo ono što od nas tražite. Dok smo mi u EP neće biti spola drugog reda, nacije drugog reda, potrošača drugog reda ni građana drugog reda. Izađite na izbore, važno je,”
zaključila je Borzan.

vukovaru

22.05.2019., Vukovar – U sklopu kampanje za EU izbore SDP-e u Vukovaru. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL