Radolović: Kad preuzmemo vlast, prosječna mirovina u Hrvatskoj iznosit će 750 eura

SDP-ova zastupnica Sanja Radolović bila je gošća N1 Studija uživo u kojem je komentirala nadolazeće parlamentarne izbore i moguće koalicije na ljevici, ali i što građani mogu očekivati ako SDP preuzme vlast.

“Predsjedništvo stranke je donijelo odluku o otvaranju pregovora o točkastoj koaliciji u nekim izbornim jedinicama sa strankom Možemo. Otvoreni su i pregovori s ostalim strankama na ljevici što se tiče nacionalne predizborne koalicije. Ne znamo kako će razgovori završiti, no želimo naglasiti da je SDP najjača lijeva stranka i želimo okupiti sve koji žele smijeniti klijentelističku korumpiranu vlast”, rekla je SDP-ova zastupnica Sanja Radolović.

Navela je da SDP trenutno pregovara sa svim lijevo orijentiranim strankama pa tako tako i s Dalijom Orešković i Krešom Beljakom.

“Premijer Andrej Plenković se hvali ulaskom u Schengen, a vidimo kako on sad funkcionira. Jedino što nam je raslo u Hrvatskoj su cijene. Polovica radnika u Hrvatskoj živi s manje od tisuću eura neto plaće. Potpuno je jasno da je Hrvatska demografski opustošena”, kazala je SDP-ovka.

“Vrlo je jasno da će demografska strategija biti mrtvo slovo na papiru. Teška 10 milijardi eura, a ne navodi niti jednu konkretnu mjeru.”

Kazala je i što građani mogu očekivati od SDP-a ako preuzmu vlast.

“Pitanje stanovanja u Hrvatskoj postalo je goruće pitanje. Kroz šest godina planiramo izgraditi 15 tisuća stanova. Druga stvar je dostupnost ranog i predškolskog obrazovanja svakom djetetu. Moramo se nadovezati i na same mirovine u Hrvatskoj. I tu smo donijeli jasan i vrlo konkretan plan. Kad preuzmemo vlast prosječna mirovina u Hrvatskoj iznosit će 750 eura”, poručila je.