6. konvencija SDP-a: Naš pokretač je red i rad, a cilj je rast.

“Znamo da je ljudima teško i da su mnogi iscrpili financijske zalihe, da polako gube vjeru da može biti bolje, i zbog toga svaki dan radimo samo s jednom mišlju – da ova zemlja dobije novu priliku, da svi zajedno s malo više vjere i optimizma živimo i preživimo ovo vrijeme odricanja. ” rekla je potpredsjednica Opačić na 6. Tematsko-izvještajnoj konvenciji SDP-a ‘Red. Rad. Rast.’

“Prošla konvencija održana je prije nešto više od godine dana koja je prošla u tren”, rekao je predsjednik SDP-a Milanović na otvaranju stranačke konvencije ” S jedne strane borimo se s pritiscima svjetske i europske krize i onim što smo nasljedili, a s druge strane se aktivno borimo od napada nesnošljivosti i netolerancije na domaćem terenu”, rekao je.

 Milanović je utvrdio kako je ovo tek pola puta mandata Vlade Kukuriku koalicije i kako postoje brojke koje pokazuju rezultate. “Jesmo li zadovoljni rezultatima? I da i ne, ali znamo da smo dali sve od sebe.”, rekao je Milanović i dodao kako postoji razumijevanje i aktivna suradnja unutar koalicije, a da su nesporazumi gotovo “statistička pogreška”. Naglasio je kako se ovdje radi o procesu koji ima svoje ciljeve i ostvarit će ih te najavio potpredsjednike koji su govorili konkretnije o reformama i mjerama.

“Nismo se došli bogatiti i osigurati si egzistenciju. Nismo došli lagati, kupovati još jedan mandat. Više nikada nećete imati političare s povlaštenim mirovinama. Došli smo provesti naš program, prije svega red” rekla je Opačić i napomenula kako se samo takva država, uređena, sa svim svojim specifičnostima, može ponovno podići na noge i postati konkurentnija, uspješnija i sretnija. “To je naša misija, naša obaveza i obećanje dano biračima. Ali da bismo to postigli moramo se mijenjati, moramo mijenjati stare navike, odreći se starog načina razmišljanja. Prečica, skrivanja pod tepih, kupovanja vremena. Toga više nema.” rekla je Opačić i ponovila kako su red i rad naš pokretač, a cilj je rast.

“Ova zemlja je umorna od nepravde, nereda i nerada. Umorna je od velikih riječi, od priči da nitko i ništa ne valja, interesa velikih koji u pozadini vuku konce na štetu malih, tema iz prošlosti, zabrinjavajućeg govora mržnje o svemu i svima” rekla je potpredsjednica i navela primjer fiskalizacije. “Sjećate li se kako su govorili – sustav će pasti, neće funkcionirati, štetit će turizmu, ugostiteljima, odvjetnicima, kumicama na tržnicama? E, pa danas, sustav funkcionira besprijekorno, prekupci izdaju račune, kumice nesmetano prodaju svoje proizvode, odvjetnicima nitko nije ugrozio povjerljiv odnos s klijentom, a iza nas je jedna od najboljih ako ne i najbolja turistička sezona” podsjetila je Opačić.

“Vjerujemo u ove mjere, vjerujemo u ovu zemlju, u mogućnosti naših ljudi. Tražimo i vaše povjerenje za reforme u koje smo krenuli. Činimo sve da one budu najmanje bolne za najnezaštićenije u društvu” rekla je Opačić i zaključila: “Ovo je godina koja će pokazati prve rezultate onoga što smo činili u protekle dvije godine: a to je uvođenje reda u sve segmente koji su kočili nove investicije. I još samo želim zahvaliti svim ljudima dobre volje, našim članovima, simpatizerima, glasačima, koji vjeruju u nas, koji nam daju motivaciju da mijenjamo stvari i da ne odustajemo jer znamo da je rezultat pred nama. Ako i pokleknemo, dignimo se, nastavimo dalje. I uspjeh će doći.”

O gospodarskom rastu i novim ulaganjima govorio je Branko Grčić, potpredsjednik Vlade: “Svima je jasno da ne postoji čarobna formula koja bi omogućila da se preko noći riješe svi godinama nagomilani problemi hrvatskog gospodarstva, ali naš ključni cilj ostaje gospodarski oporavak, rast i stvaranje uvjeta za nova radna mjesta i smanjenje nezaposlenosti. Radno mjesto i plaća – su ključni ne samo za egzistenciju čovjeka i obitelji, već i za osjećaj slobode i samopoštovanja. Zato je bitka za gospodarski rast i nova radna mjesta ujedno i bitka za dostojanstvo više od 380 tisuća ljudi koji u ovom trenutku traže posao.”

Što je učinjeno u pola puta pogledajte u kratkim videima

Galeriju fotografija pogledajte na sljedećem linku – 6. konvencija SDP-a