Sanader bi imovinu vratio i nacistima?

Među “folksdojčerima” koji očekuju povrat imovine ima i onih koji su bili u sastavu SS-divizije “Prinz Eugen”, a dio optanata bio je u talijanskim okupacijskim snagama, kaže predsjednik splitskog SDP-a i saborski zastupnik Marin Jurjević.

“Hrvatski premijer Ivo Sanader ponaša se kao sveti Nikola i obećava povrat imovine svakome tko pita. Istodobno u proračunu za godinu 2006. smanjuju se važne stavke koje će izravno ugroziti kategorije građana koje i sada teško žive. Vlada je napravila potez koji će Hrvatsku dovesti u vrlo tešku situaciju, a svojim je građanima najavila reforme zdravstva i smanjivanje svih davanja ugroženim kategorijama stanovništa”, dodao je Jurjević.

Poticaji za zapošljavanje u proračunu za iduću godinu manji su za 5,3 milijuna kuna, za razvitak otoka odobreno je 93,7 milijuna manje, a za prava iz sustava socijalne skrbi 20 milijuna manje.

Kao poseban problem Jurjević je istaknuo brodogradnju, za koju je rekao da je opterećena sa sedam milijarda kuna, a Vlada joj je spremna pomoći samo s 390 milijuna kuna.