SDP-ova Vlada odmah će podmiriti dugove u zdravstvu

Predsjednik SDP-ova Savjeta za zdravstvo i socijalnu politiku dr. Rajko Ostojić na jutrošnjoj konferenciji za novinare u Splitu govorio je o SDP-ovoj zdravstvenoj politici. Pojasnio je kako se socijaldemokratska zdravstvena politika zasniva na dvama solidarnostima – zdravih s bolesnima i bogatih sa siromašnima. Kandidat SDP-a za predsjednika Vlade dr. Ljubo Jurčić jednim od prvih poteza svoje Vlade označio je podmirenje dugova u zdravstvu, a dr. Ostojić najavio je kako će se odmah ukinuti i administrativna pristojba koja je udar isključivo na bolesne građane. Podržao je i odredbu o “nula-nula” promila, pozivajući se na liječničke preporuke o blagotvornim učincima čaše crnog vina uz objed.

Predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a Veljan Radojković zauzeo se za bolju zdravstvenu zaštitu na otocima uvođenjem domova zdravlja, dok je predsjednik splitskog SDP-a Marin Jurjević kritizirao izjave ravnatelja splitske kliničke bolnice, koji na pacijente prebacuje odgovornost za nestručno upravljanje tom zdravstvenom ustanovom.

U povodu jučerašnjeg Međunarodnog dana starijih osoba, na Prokurativama je SDP organizirao besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi za više od 500 građana, uz podjelu voća i promotivnih brošura o zdravoj prehrani u starijoj dobi i informativnog letka o mirovinskoj politici SDP-a. SDP-ovci su posjetili i domove umirovljenika u Splitu, Podtsrani i Žrnovnici, podijelivši higijenske potrepštine i voće.