SDP-ove načelnice općina i europarlamentarka poduprle Komadinu

SDP-ove četiri načelnice općina Primorsko-goranske županije i zastupnica u Europskom parlamentu Romana Jerković u utorak su u Rijeci poduprle Zlatka Komadinu (SDP) u drugom izbornom krugu za primorsko-goranskog župana.

Načelnica općine Omišlja Mirela Ahmetović istaknula je da su Primorsko-goranska županija i Zlatko Komadina zaslužni za uređenje i proširenje lučke infrastrukture, to jest luka i lučica u županiji, u što je uloženo više od 300 milijuna kuna. Primorsko-goranska županija izravno je ulagala za tu namjenu iz svojeg proračuna, a ulagale su i ustanove poput lučkih kapetanija. Ulagalo je i mjerodavno ministarstvo, ali to ne bi moglo činiti da nije županija kvalitetno pripremila projekte, ustvrdila je Ahmetović.

Primorsko-goranska županija ravnomjerno ulaže u otoke i Gorski kotar, tako da je putem fonda za Gorski kotar u samo jednom mandatu bilo na raspolaganju 10 milijuna kuna za projekte u tom kraju, podsjetila je Ahmetović.

Ivana Cvitan Polić iz općine Čavala, Željka Šarčević Grgić iz Klane i Sanja Udović iz Viškova istaknule su Komadinine zasluge za ulaganja od 70 milijuna kuna u Platak, povlačenje 300 milijuna kuna iz europskih fondova za 90 provedenih projekata i još 300 milijuna za projekte u provedbi. Osim toga, dodale su, kvalitetno se skrbi o mladima, djeci i starijim osobama, ulaže se u infrastrukturu za kulturu, posebno preko projekta Putevima Frankopana.

Zastupnica u Europskom parlamentu Romana Jerković ocijenila je da Zlatko Komadina na mjestu župana jamči stabilnost i napredak te jednakomjeran razvoj svih dijelova županije. “Komadina nudi zajedništvo kako bi se zajedničkim naporom izborili da svaki kutak županije bude ugodno mjesto za život”, istaknula je Jerković.