Širenje znanja je uvijek politički korektno

U petak, 13. ožujka, predstavnici Mjesne organizacije SDP-a Novi Zagreb istok, predsjednik MO Marin Knezović i njegov zamjenik Dinko Suton uručili su predstavnicima O.Š. Ivan Kozarac u Lipovljanima donaciju knjiga skupljenih u akciji „Novi život za stare knjige“ na području Novog Zagreba. Doniranju više od 2000 svezaka prisustvovali su i zamjenik predsjednice županjske organizacije SDP-a Sisačko-moslavačke županije, Juraj Lisak i članica županijskog odbora iste organizacije Milena Pavković Novotni.

U kratkom izlaganju predsjednik MO SDP-a Novi Zagreb istok, Marin Knezović, naglasio je kako donirane knjige nisu donacija SDP-a već građana Novog Zagreba, pri čemu je SDP samo posrednik: „Neki mogu smatrati ovu donaciju politički nekorektnom ali ja smatram kako je svako dobro djelo, čin koji doprinosi širenju i razvoju znanja, i politički korektno. Ako samo jednom djetetu knjiga iz ove donacije pomogne u izboru zanimanja ili učini njegov život bogatijim i zanimljivijim ova je akcija postigla svoj cilj.“