Sportski susreti Foruma seniora SDP-a Hrvatske

U organizaciji FS SDP-a Hrvatske i FS SDP-a Grada Zagreba, uoči Međunarodnog dana starijih osoba (1. listopada) održani su u Zagrebu 29.rujna 2015. godine četvrti Sportski susreti osoba starije životne dobi.

Preko 300 prisutnih športaša i njihovih gostiju s velikim su zadovoljstvom ove godine sudjelovali istovremeno u sportskim natjecanjima, ali i važnim političkim informacijama,  koju će seniori, kao i uvijek, u interesu naše stranke, u svojim  predizbornim aktivnostima prenijeti na sugrađane iz županija i gradova iz kojih su došli.

Sudjelovali su SDP-ovci i njihovi simpatizeri iz Požeško-slavonske,Primorsko-goranske,Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske,Šibensko-kninske,Brodsko-posavske,Splitsko-dalmatinske, Zagrebačke i Varaždinske Županije te posebno iz gradova:Virovitica,Sisak,Split,Đurđevac, Ludbreg te grada Zagreba – Sesvete,Gornja i Donja Dubrava.

Igre su bile podijeljene na četiri turnira pa su u MALOM NOGOMETU pokal i diplomu osvojili igrači iz Splita, drugi su bili Vinkovčani, a treći  igraći iz Sesveta. Njihova fizička kondicija nije došla u pitanje i oni su pokazali da i osobe starije dobi mogu izvršavati i najzahtjevnije „poslove“.

U igranju BELOTA prvi su bili „vrhunski kartaši“ Sesvečani, drugi igrači iz Dugog sela, a treći iz Požege. I to svi s minimalnim razlikama u osvojenim poenima.

Mirnu ruku i oštro oko u Turniru PIKADO najviše su pokazali takmičari iz Šibenika, a slijedili su ih, kao drugi, igraći iz Velike Gorice i kao treći iz Zagreba-Donja Dubrava.

Posebne „bacačke sklonosti“ bile su izražene na Turniru u BOĆANJU. Za njih vrijedi uzrečica „Mahali ne mahali, ja uvijek želim biti što bliže „bulinu“. Da su najbolje „mahali“ i tako osvojili Pokal i Diplomu, pokazala je ekipa iz Šibenika, njih su slijedili takmičari z Vinkovaca, a treće mjesto osvojili su Splićani.

Nakon završenih nadmetanja i nakon podjele Pokala i Diploma, nastavljeno je druženje pa opraštanje uz obavezne „Čuvajte se , vidimo se iduće godine na novom Sportskom susretu, a prije toga na proslavi izborne pobjede naše stranke i njenih koalicijskih partnera. Do viđenja.