Stazić u Makarskoj najavio pravedniji mirovinski sustav

Mirovinska strategija SDP-a predstavljena je danas umirovljenicima Makarske. Saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić upoznao je okupljene s osam ciljeva naše mirovinske politike koja, između ostalog, uključuje povećanje mirovina za deset posto, rješavanje pitanja neprihvatljivo niskih mirovina onih koji penzije primaju iz neke od bivših republika SFRJ, izjednačavanje položaja “starih” i “novih” umirovljenika i uvođenje socijalne mirovine za sve koji su navršili 65 godina života, a nemaju uvjete za mirovinu po općim propisima. “Nema većih mirovina bez porasta BDP-a, što je osnova naše gospodarske politike. Nalazimo se pred izborima i svi oni koji vam budu dolazili s primamljivim obećanjima, a ne znaju odgovoriti na pitanje kako to misle ostvariti, prodaju maglu i lažu vas,” rekao je Stazić.

Stotinjak okupljenih umirovljenika pozdravilo je SDP-ov program kao realan i ostvariv, a posebno su zanimanje pokazali za mjeru koja predviđa mirovinu u iznosu od 70 posto plaće za one koji u penziju odlaze s punim radnim stažem.