Varaždinci u akcionizmu FM-a kritizirali Vladu

Forum mladih SDP-a Varaždina 7. srpnja 2008. godine organizirao je akcionizam na Franjevačkom trgu. Teme akcionizma bile su nedavna smjena župana i politička previranja u Varaždinskoj županiji, te val poskupljenja i loših poteza aktualne HDZ-ove vlasti koji je zahvatio Hrvatsku. Putem anketnih podnih novina forumaši su pitali građane što oni misle o tim aktualnostima. Prema njihovim reakcijama i odgovorima na postavljena pitanja, većina građana ne odobrava smjenu dosadašnjeg župana godinu dana prije redovnih lokalnih izbora, te s obzirom na neke kvalitetne projekte koji su realizirani. Zanimljivost je i to da većina građana smatra da će se dosadašnja garnitura vratiti na vlast iduće godine nakon lokalnih izbora.

Druga anketna tema podsjetila je građane na ukidanje ZERP-a, poskupljenja benzina i struje, poskupljenje hrane, te niz drugih loših poteza Vlade koji za posljedicu imaju stalan pad životnog standarda. Velika većina građana izrazila je duboko nezadovoljstvo načinom na koji ova Vlada vodi zemlju. Prevladava ocjena da Vlada svojim vatrogasnim i neučinkovitim mjerama apsolutno ništa nije učinila kako bi ublažila udar na standard građana, dapače, svojim djelovanjem bez vizije i strategije Vlada kontinuirano čini nepopravljive štete.
Forumaši su Varaždince još jednom podsjetili na lažna premijerova obećanja o držanju cijene benzina ispod 8 kuna te o rasulu u policiji koja nije otkrila počinitelje niti jednog kaznenog djela premlaćivanja koja su počinjena u posljednje vrijeme, dok je policijski djelatnik koji je radio svoj posao sukladno zakonu suspendiran samo zato što je zakon primjenjivao na prijatelju ministra unutarnjih poslova. (Marko Pižeta)