Zmajlović: Kožić odbio doći na sučeljavanje, pozivam sve građane da izađu na izbore

Kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović u četvrtak je aktualnog župana Stjepana Kožića ponovno javno pozvao na sučeljavanje, a nakon što se na poziv nije odazvao, ustvrdio je da se Kožić skriva jer je pristao biti mamac za HDZ-ove birače.

Zmajlović je ispred sjedišta Zagrebačke županije u Zagrebu za sučeljavanje pripremio stolice te uvjete u skladu s protuepidemijskim mjerama. Kožić se tako, navodi, samo trebao spustiti iz svog ureda za vrijeme redovne pauze i pristati na sučeljavanje, ali to nije učinio do završetka konferencije za medije.

“Iskreno sam se nadao sučeljavanju sa svojim protukandidatom Kožićem. Nadao sam se da će se odazvati i pred javnosti odgovoriti na ona pitanja koja se postavljaju ne samo u ovoj kampanji, ovih nekoliko tjedana, već i mjesecima”, rekao je Zmajlović.

Na ovaj simboličan način želio je pokazati kako javne osobe moraju biti s ljudima na terenu, biti transparentne i otvorene. Također, naveo je kako se Kožić skriva ne samo u ovoj kampanji, već 20 godina.

“Svima je već jasno da nema niti snage niti energije da vodi Zagrebačku županiju do 2025. godine. On je nažalost pristao biti HDZ-ov mamac za birače jer je javna tajna da je cilj iskoristiti njegovo poznato ime i prezime, a nakon toga prepustiti vlast HDZ-u”, ocijenio je Zmajlović.

Ustvrdio je kako se to neće dogoditi jer su sve političke trgovine s HDZ-om rezultirale nizom afera, a Kožića je ponovno optužio za financiranje izborne promidžbe javnim novcem.

Dodao je kako se milijunima koji su potrošeni u kampanji na plakate i brošure mogao, primjerice, financirati rendgen u Svetom Ivanu Zelini, u Kožićevom njegovom rodnom gradu, u kojem građani godinama ne mogu obaviti najosnovnije preglede.

“To je ono o čemu želim razgovarati i što zaista želim riješiti u Zagrebačkoj županiji. Želim da građani znaju čemu služi župan i da znaju da kada u domu zdravlja nestaju specijalisti, pedijatri, ginekolozi, da je za to odgovoran župan”, poručio je.

Nakon 20 godina zaista nema izgovora i ne možete reći da ćete sada ubrzati stvari ako ste imali 20 godina prilike riješiti, primjerice, pitanje integriranog prijevoza sa Zagrebom, istaknuo je.

Zmajlović je uvjeren da će se nezaustavljive promjene u Zagrebu preliti i na Zagrebačku županiju te je pozvao sve, bez obzira na to za koga su glasali u prvome krugu, da izađu na izbore i da izaberu novu energiju, snagu i pravu promjenu.