Zoran Milanović bit će SDP-ov kandidat za premijera!

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin najavio je u petak na konferenciji za medije da će kandidat SDP-a za predsjednika Vlade na parlamentarnim izborima i nositelj u I. izbornoj jedinici biti predsjednik Republike Zoran Milanović.

“Ja na ovim izborima neću biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade, dopustite da pozdravim Zorana Milanovića, nositelja SDP-ove liste u I. izbornoj jedinici i uskoro predsjednika Vlade”, izjavio je Peđa Grbin na konferenciji za novinare na kojoj se pojavio i Milanović.

“U životima svakoga od nas postoji trenuci u kojima treba izaći iz zone komfora, treba prestati biti normalo i uobičajeno i taj je čas kucnuo na moja vrata nametom stanovitog Turudića”, pojasnio je Milanović razloge svoje kandidature.

“To je kanta koja je prelila septičku jamu svih nečistoća koje guše našu zemlju već godinama”, rekao je i dodao da svi legalni, legitimni, pristojni i manje pristojni pokušaji da se to spriječi su završili “zulumom, bezakonjem”.

“Okupit ćemo većinu za vladu nacionalnog spasa. Obećavam, kao i nekoć, odlučnu i čistu vlast. Lopove, ugnjetače i njihove pomagače izbacit ćemo i zapriječit ćemo im povratak, ali ovog puta na dugo”, poručio je.

Sa mnom znate na čemu ste, dodao je te rekao kako se ni on ni njegovi suradnici nisu ogriješili niti se neće ogriješiti o uzuse vlasti koji vrijede u civiliziranim, modernim, zapadnim društvima i demokracijama te pozvao na okupljanje stranaka i pojedinaca.

“Sve neokaljane i čestite političke ljude i stranke pozivam na okupljanje. Razlike među nama postoje i nakon ove objave i trenom ove objave neće prestati. Ali od tih razlika, vjerujem, jača je vjera i snaga u to da možemo raditi zajedno i hoćemo raditi zajedno za dobrobit zemlje koja nam je jedina i do koje je jedino nama zaista stalo. Drugima ili nije ili ni ne znaju za nas”, rekao je.

“Rijeke pravde dolaze, izlit će se u proljeće izlit će se u proljeće, cijelom zemljom u proljeće… I vidimo se u jednoj boljoj i vedrijoj zemlji Hrvatskoj”, poručio je Milanović s Marulićeva trga.

15.03.2024.,  Na Mažuranićevom trgu održana je press konferencija SDP-a. Zoran Milanović i Peđa Grbin. Foto: Anto Magzan