Biciklističko okupljanje povodom Dana planeta Zemlje

U povodu Dana planeta Zemlje, sutra, u utorak, 22. travnja 2008. godine, Eko-forum SDP-a i Forum mladih SDP-a organiziraju biciklističko okupljanje u zagrebačkom Parku Ribnjak, u 11 sati, ispred zgrade Centra mladih Ribnjak. Po dolasku u Park Ribnjak, okupljenima će se obratiti predsjednik SDP-a Zoran Milanović (oko 11.10 sati).
Aktivistkinje i aktivisti dijelit će letke s tezama Johna McConnella o očuvanju okoliša. Događaj su podržali Zagrebački biciklistički savez te Biciklistički klub Dubrava. Dan planeta Zemlje ove se godine obilježava 39. put. S obzirom na to da je i ove godine fokus globalnog obilježavanja Dana planeta Zemlje na borbi protiv klimatskih promjena, odnosno suzbijanje emisija stakleničkih plinova, te da je u Hrvatskoj promet već cijeli niz godina najveći zagađivač zraka, cilj ove manifestacije je promocija alternativnih gradskih prometala, konkretno bicikla kao ekološki prihvatljivog gradskog prijevoznog sredstva te biciklizma općenito kao iznimno korisnog oblika rekreacije građana.