Završni skup u Zagrebu: Ako niste zadovoljni trenutnim stanjem, podržite promjenu, podržite SDP i ravnopravnu Hrvatsku

Nakon jučerašnjeg završnog skupa održanog u Vukovaru, danas su kandidatkinje i kandidati, zajedno s predsjednikom, vodstvom te mnogim članicama i članovima, te simpatizerima održali skup u Zagrebu.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić pozvao je nazočne da izađu na izbore i podrže pobjednički tim.

Photo:Jurica Galoic/PIXSELL

Photo:Jurica Galoic/PIXSELL

“Ovi izbori važni su za Hrvatsku, važni su za Europsku uniju, ali prije svega važni su za sve one koji žele ostati živjeti ovdje. Izađite na izbore i zajedno recimo: Dosta je nepravde, nepotizma, korupcije, dosta je lopova. Nikad nismo imali jasniji izbor. Ako ste zadovoljni stanjem u kojem se zemlja nalazi, ako ste zadovoljni korupcijom, aferama i mladima koji odlaze onda ostanite kod kuće. Ako niste zadovoljni podržite promjenu, podržite ravnopravnu Hrvatsku u Europskoj uniji, pogotovo kad su plaće i mirovine u pitanju.”

Biljana Borzan rekla je kako je kampanja vrijeme kada se podvlači crta, što se uradilo i što će se tek raditi.

Photo:Jurica Galoic/PIXSELL

“SDP na ove izbore izlazi s rezultatima. Pokazali smo da smo spremni slušati građane i ostvariti ono što oni od nas očekuju. Znate da su nas velike kompanije tretirale kao građane drugog reda. Na ove izbore izlazimo s postignućem da više nismo građani drugog reda. Dokazali smo da nije važno dolaziš li iz male zemlje, važno je da si spreman dan i noć raditi u korist građana. Naši građani mogu dati svoj doprinos za ravnopravnu Hrvatsku unutar EU i poručujemo im: Izađite na izbore, važno je!”

Tonino Picula rekao je kako je Europska unija danas pod velikim pritiskom onih koji bi dovoodili u pitanje vrijednosti na kojima se ona temelji.

Photo:Jurica Galoic/PIXSELL

“Na ovim izborima se sučeljavaju programi, ali i vizije, moramo znati da su ovi izbori važni za europsku socijaldemokraciju. Socijaldemokracja ima sjajnu prošlost i perspektivnu budućnost. Da bi se Europska unija mijenjala treba mijenjati situaciju u zemljama članicama, pogotovo u Hrvatskoj. Duga je lista problema s kojima se ova Vlada ne zna nositi, ali SDP ima listu rješenja, a to je lista 28. Izađite na izbore!”

Na samom kraju predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je kako nam tek predstoji da ostvarimo nenaslikanu sliku Hrvatske kakvu je zamišljao Ivica Račan.