Hajdaš Dončić za N1 o padu letjelice: Ne treba paradirati oko rupe i tražiti slona k’o u Travniku

Šef saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao pad letjelice u Zagrebu.

“Preliminarna izvješća smo dobili i da, definitivno se radi o letjelici. Najvjerojatnije je došla iz Ukrajine, a treba proć još dva, tri dana da se kompletno proanaliziraju dijelovi letjelice, je li bio određeni dio eksploziva ili ne. To je to što možemo javno ispričati. Mislim da bi većina osoba koje mogu tražiti izvješća i i koja mogu čitati određena izvješća koja su klasificirana kao tajna, trebala tu i stati, dok se ne završi cijela istraga, a ne paradirati oko rupe i tražiti slona k’o u Travniku”, rekao je Hajdaš Dončić.

“Ako netko tvrdi da je neki eksploziv, onda ne dolaziš tamo iz sigurnosnih razloga”, rekao je, dodavši da se javnost može umiriti i na druge načine.

Što se tiče porijekla letjelice, Hajdaš Dončić rekao je da se najvjerojatnije nikad neće saznati odakle je došla.

“Ne možemo mi znati odakle je, nitko neće reći. Ona je došla iz ratom zahvaćenog područja, bila je u upotrebi Sovjetskog vojnog saveza, vjerojatno je koriste i Rusi i Ukrajinci”, rekao je Hajdaš Dončić.

Ono što je istaknuo kao jako važno jest činjenica da je Mađarska letjelicu u svom zračnom prostoru imala 45 minuta.

“Kako je moguće da je letjelica 45 minuta letjela kroz mađarski zračni prostor na niskoj visini? Tu je NATO puno zaštekao kao sigurnosni kišobran”, rekao je Hajdaš Dončić.