Reakcija SDP-a Jutarnjem listu

Zahtjev za objavom ispravka nekorektnog prozivanja zastupnica SDP-a u izdanju Jutarnjeg lista od 20.11.2010.

“U izdanju Jutarnjeg lista od 20.11.2010. na str.2-3 u tekstu naslova: “Besramno su izigrale sve žene koje rade” te  nadnaslova”Privilegiranih 45 žena skrojilo je zakon po svojoj mjeri na štetu 679.000 radnica” na stup srama bez ikakve provjere stavova stavili ste zastupnice SDP-a na jedan nadasve maliciozan, neprofesionalan i nekorektan način. Zastupnice koje ste ovako prozvali glasale su protiv izmjena i dopuna Zakona o mirovinskom osiguranju, kao i cijeli SDP. Podsjećam Vas da je SDP 30.7.2010, već dan nakon što je Vlada uopće predložila izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju, reagirao na konferenciji za novinare nazvavši takav prijedlog pogrešnim i nepravednim: http://www.sdp.hr/vijesti/aktualno/2010/07/izjednacavanje-starosnog-praga-za-mirovinu-nepravedno-prema-zenama

Jednako tako je poznat stav SDP-a o povlaštenim mirovinama i zalaganje da svi građani po istim uvjetima odlaze u mirovinu, naravno uz mogućnost da žene, uključujući i dužnosnice, imaju izbor ranijeg odlaska u mirovinu. O tome SDP govori već godinama:

Stoga je članak u subotnjem visokotiražnom izdanju u potpunosti neistinit i teška je povreda časti i ugleda svih saborskih zastupnica SDP-a.
Tražimo da ispriku i ispravak objavite sukladno Zakonu o medijima (čl.41.st.1.) na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija. Zahtjev za objavom ispravka odnosi se i na portal www.jutarnji.hr ( http://www.jutarnji.hr/besramno-su-izigrale-sve-zene-koje-rade/905416/)”