Za Zadar mladih

Zadarski SDP danas je predstavio dio svog izbornog programa pod nazivom „Za Zadar mladih“. Predsjednica zadarskog SDP-a i kandidatkinja za gradonačelnicu Ingrid Antičević-Marinović je rekla kako su mladi u Zadru beskućnici i politički i u svakodnevnom životu te kako će SPD kad dođe na vlast promijeniti odnos grada prema mladima. Drugačiji odnos prema mladima najavit će sastav izbornih lista na kojima će biti i više od 20 posto statutom propisanih mlađih osoba, rekla je predsjednica zadarskog SDP-a.

Antičević-Marinović je najavila kako će se SDP pobrinuti da niti jedan učenik ili student ne dođe u situaciju da mora prekinuti školovanje radi nemogućnosti roditelja da podmiruju troškove.

Nikola Turčinov iz Gradskog odbora zadarskog SDP-a je najavio neke konkretne točke stranačkog predizbornog programa. Osnivanje Savjeta i Vijeća mladih, više sredstava za stipendiranje, poticanje rada udruga i organizacija mladih i donošenje Akcijskog plana grada Zadra za borbu protiv ovisnosti. Važan projekt SDP-ovog programa je i otvaranje autonomnog Centra mladih kao mjesta okupljanja mladih. „Rijeka ima Dom mladih, Split Kocku, mali gradovi Kutina i Imotski svoje centre i klubove mladih, a Zadar? Zadar nema ništa,“ izjavio je Turčinov.

Predsjednica zadarskog Foruma Mladih SDP-a Sandra Žganec je rekla kako će SDP sustavno rješavati drugi veliki problem mladih Zadra, stanovanje. „Trenutačno mladi teško mogu do stanova bez dužničkog ropstva, no mi ćemo kroz izgradnju tzv. POS i najamnih stanova mladima ponuditi rješenje“ rekla je Žganec.

Predsjednik FM SDP Davor Bernardić je upozorio na nebirgu koju vladajući iskazuju prema mladima, što se naročito manifestira kroz neprovođenje mjera iz Nacionalnog plana djelovanja za mlade. Bernardić je rekao kakozadarski SDP ne samo da podupire djelovanje mladih več kako taj stranački ogranak živi sa svojim mladima.