Europski tjedan kretanja – Koprivnica najuspješnija

Koprivnica je osvojila prvo mjesto kao najuspješniji grad u provođenju programa održivog razvoja za 2007. godinu. Proglašenje pobjednika održano je 13. veljače 2008. u Bruxellesu, u sklopu radionice Europski tjedan kretanja. Ovo laskavo priznanje Koprivnica je izborila u konkurenciji od 2015 gradova iz 35 zemalja, a u finalu su osim Koprivnice bili još rumunjski grad Arad i njemački Frankfurt. Nagradu su primili gradonačelnik grada Koprivnice Zvonimir Mršić i članica Gradskog vijeća Helena Hećimović, a nagradu je uručio povjerenik Europske komisije za okoliš Stavros Dimas. Od početka kampanje Europskog tjedna kretanja 2002. godine, Koprivnica je četiri puta uvrštena među deset najboljih gradova, a ovo je već drugi put da je uvrštena među tri finalista. Dodjeli nagrada prisustvovali su predstavnici Europske komisije, veleposlanik Republike Hrvatske u Belgiji Boris Grigić i Gordana Valčić, prva tajnica u Misiji Republike Hrvatske pri EU koji su čestitali gradonačelniku Mršiću i istaknuli kako je ovo priznanje Europske komisije od velikog značaja za Grad Koprivnicu, ali i Republiku Hrvatsku.