Objavljena lista 12 SDP-ovih kandidata za EU izbore

Predsjedništvo SDP-a u utorak je navečer prihvatilo prijedlog predsjednika stranke Davora Bernardića o stranačkoj listi za izbore za Europski parlament.

[DAVOR BERNARDIĆ PREDLOŽIO KANDIDATE ZA EUROPARLAMENTARNE IZBORE]Davorko Vidović: Predsjednik je Predsjedništvu predložio 6 žena i 6 muškaraca koji bi prema zip modelu trebali činiti SDP-ovu listu za Europarlamentarne izbore. Zalažemo se za potpunu ravnopravnost žena u svim segmentima političkog i javnog života. Redoslijed imena na listi i konačan izgled odlučit će Glavni odbor. Kandidatkinje i kandidati navedeni su abecednim redoslijedom:Barbara Antolić VuporaJasenka Auguštan PentekBiljana BorzanRomana JerkovićIvana Posavec KrivecSanja RadolovićJoško KlisovićGordan MarasFred MatićMladen NovakRanko OstojićTonino Picula

Objavljuje SDP Hrvatske u Utorak, 22. siječnja 2019.

 

Konačnu listu donijet će Glavni odbor SDP-a  i utvrditi redoslijed kandidata na sjednici u proljeće.

Kako je nakon trosatne sjednice novinare izvijestio politički tajnik SDP-a Davorko Vidović, stranačku listu za izbore za Europski parlament krajem svibnja, koju je predložio predsjednik stranke Davor Bernardić, Predsjedništvo je jednoglasno primilo na znanje.

Stranka će u potpunosti dosljedno ispoštivati načelo ravnopravnosti muškaraca i žena, kako po broju kandidata, tako i po redoslijedu, odnosno, po zip-modelu“, najavio je Vidović.

Među šest kandidatkinja su, izvijestio je po abecedenom redu, Barbara Antolić Vupora, Jasenka Auguštin Pentek, Biljana Borzan, Romana Jerković, Ivana Posavec Krivec i Sonja Radolović. Od kandidata to su, nabrojao je, Joško Klisović, Gordan Maras, Predrag Matić, Mladen Novak, Ranko Ostojić i Tonino Picula.

To su ljudi s kojima startamo, ali to neće biti samo njihov posao nego čitave stranke s ukupnom infrastrukturom koja treba dati puni obol da kampanja prođe na način da stranka posvjedoči da ima najkvalitetniju listu i najkompetentnije ljude, i koji mogu dostojno predstavljati i hrvatske građane i našu političku orijentaciju“, kazao je politički tajnik SDP-a.

Na pitanje misli li da građani poznaju većinu predloženih ljudi, Vidović je odgovorio da poznatost nije jedini kriterij nego da su išli s ljudima koji mogu prezentirati SDP-ove kriterije i socijaldemokratske politike u Europskom parlamentu.

 

Predloženi kandidati već će se u petak sastati na prvom radnom sastanku.