Bernardić: “Svi kojima je normalno da se putem privatnih mailova pišu zakoni i da se na tim istim zakonima bogate, iz politike trebaju otići što prije”

  25. rođendanu Općine Mače danas su nazočili predsjednik SDP-a Davor Bernardić, zajedno s članom Predsjedništva SDP-a i predsjednikom SDP-a Krapinsko-zagorske županije Sinišom Hajdašem Dončićem te Željkom Kolarom, županom Krapinsko – zagorske županije.

  Pohvalivši „srdačnost ljudi zagorskog kraja koja je nadaleko poznata“, Bernardić je rekao kako su upravo gostoljubivost i autentičnost ključne za razvoj turizma ovog kraja, kojim se hrvatsko Zagorje približilo ostatku Hrvatske i regije, „brendirajući zagorske brege kao jednu od najpoželjnijih i najatraktivnijih turističkih destinacija, o čemu svjedoče i rekordne brojke“.

  Predsjednik SDP-a u svom je govoru problematizirao i iznimno visoke stope PDV-a u turizmu u Hrvatskoj, a koje ugrožavaju investicije i konkurentnost hrvatske ponude.

  “Da bi pomogli razvoju turizma, ako ne prije, onda kad po treći put preuzmemo odgovornost za Hrvatsku, smanjit ćemo stope PDV-a na 13% u ugostiteljstvu i na 10% u dijelu turizma koji se tiče noćenja, po uzoru na zemlje koje imaju najrazvijeniji turizam u Europi.”


  Ovom prilikom se još jednom osvrnuo na skandaloznu aferu Vlade oko nastajanja Lex Agrokora i umiješanosti u slučaj potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić.

  “Danas u Hrvatskoj neki nemaju ni elementarnu odgovornost za svoju zemlju i građane, jer da je imaju, ne bi im bilo normalno da se, oni koji su putem privatnih mailova pisali zakone, kao u slučaju Agrokor, na tom istom Zakonu bogate. Tko to odobrava ili ne razumije, neka ode iz politike što prije.”

  Dodao je kako političku odgovornost predsjednika i potpredsjednice Vlade ne očekuje jer je oni nemaju.

  Predsjednik SDP-a istaknuo je i kako ondje gdje je SDP na vlasti, postoji “razina odgovornosti za ljude malih općina i gradova po Hrvatskoj”, a naglasio je i kako ga posebno ” raduje što je veliku razinu odgovornosti osjetio i kod naše Mladenke Mikulec koja neumorno i predano radi na razvitku Općine Mače i na promicanju lokalno vrijednih i značajnih projekata”.

   

  “Jer…saniranje puteva, kanala, sezona radova na terenu, poduzetničke inicijative, razvoj poljoprivrede i gospodarstva, ulaganja u znanje i inovacije, širokopojasni internet, humanitarne akcije, sportski uspjesi, samo su mali dio vaše dobre priče, a kad imate malu općinu i nemate puno novca, to čini taj uspjeh još i većim. Općine i gradovi u kojima je SDP na vlasti imaju najmanju nezaposlenost i najmanje iseljavanje, baš kao što je slučaj i ovdje u Krapinsko zagorskoj županiji gdje naš župan Željko Kolar pažljivo bdije nad svakim kutkom županije, ne bi li osigurao ravnomjerni razvoj. Očito je da vaš uspjeh ovisi o vašem radu i vama samima. Tajna tog uspjeha su vrijedne ruke, vizija i odgovornost. I taj model uspješnosti vašeg rada treba biti ogledni model cijeloj Hrvatskoj.”