Čestitka povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

    Ovih se dana prisjećamo hrabrosti onih koji su dali svoj doprinos u borbi koja nam je donijela slobodu. Hrvatska je danas zemlja koja se okreće budućnosti i trebamo se ponositi koliko smo napredovali.

    Iz slobode koju smo izborili prije 20 godina izgradili smo tolerantnu i demokratsku zemlju i dom svakom pojedincu bez obzira na spol, narodnost, rasu, vjeru i seksualnu orijentaciju.

    Oslobađanjem Knina, ostvarena je najvažnija vojna i politička pobjeda Domovinskog rata i ranije hrvatske povijesti. Jedini ispravni način kako doista zahvaliti svima koji su sudjelovali u vojno redarstvenoj operaciji „Oluja“ i koji su svojim trudom stvorili temelj demokratske Hrvatske, je da i dalje ustrajemo na otvorenom i iskrenom dijalogu, nesebičnošću i tolerancijom, bez obzira na izazove.

    Dvadesetu obljetnicu „Oluje“ dočekujemo oslobođeni tereta optužbi jer je međunarodni sud hrvatske generale oslobodio i čistog obraza vratio u Hrvatsku. Kao članica Europske unije i NATO saveza Hrvatska danas predstavlja ključ stabilnosti u regiji. Mi smo malena zemlja koja ostavlja veliki trag.

    Čestitamo Vam važnu obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Zagrebu, Kninu i svim gradovima diljem Hrvatske.