Održan božićni domjenak SDP-a

    U prostorijama SDP-a na Iblerovom trgu u četvrtak poslijepodne održan je tradicionalni božićni domjenak kojem su nazočili brojni članovi stranke, kao i drugi uvaženi gosti.

     

    Kratkim i prigodnim govorom obratio se na početku predsjednik SDP-a Davor Bernardić koji je okupljenima poručio kako su svi koji pripadaju SDP-u dio jedne velike obitelji.

    “2018. bila je politički burna godina, no siguran sam da će je najviše obilježiti naša borba za rast plaća u Hrvatskoj kao i borba za zdravstvo dostupno svima. Zdravstvo koje ne smije biti privilegija bogatih.  SDP je od svojih početaka do danas bio i ostao jedna velika obitelj. Pripadamo stranci koja je u ključnim razdobljima hrvatske povijesti smanjivala razlike u društvu, rušila predrasude i uklanjala barijere među ljudima. Bez obzira na to jesi li muškarac ili žena, mlad ili star, gay ili straight, katolik, pravoslavac ili musliman, Hrvat, Srbin, Rom ili Židov, za nas je jedino bitno jesi li čovjekTo je Hrvatska kakvu  ja zamišljam i sanjam. Ključni ciljevi u godinama koje su pred nama bit će širiti prostor osobnih sloboda i boriti se protiv svakog oblika nepravde i diskriminacije. Ljudi Hrvatsku ne napuštaju samo zbog malih plaća nego zbog toga što svakodnevno osjećaju nepravdu, korupciju, nepotizam i nasilje. Naša je dužnost boriti se protiv toga. U 2019. borit ćemo se za to da vratimo povjerenje naših građana u institucije države koje bi ih trebale štititi, a to ne rade. Poručujem svim radnicima, obespravljenima, umirovljenicima, onima koji su drugačiji…vjerujte u jednu bolju Hrvatsku! Zajedno ćemo je ostvariti! U 2019. želim nam da savladamo sve naše prepreke i da ostvarimo sve naše zajedničke ciljeve. Vama i vašim obiteljima želim sretne blagdane, sretnu i uspješnu novu, 2019., godinu.”

    SDP