Održana konstituirajuća sjednica Glavnog odbora

  U središnjici SDP-a na Iblerovom trgu u Zagrebu održana je u subotu, 23. travnja 2016. godina prva konstituirajuća sjednica Glavnog odbora nakon održanih unutarstranačkih izbora i 13. Konvencije SDP-a. Na njoj su izabrani predsjednica i potpredsjednici Glavnog odbora, glavni tajnik i poslovni direktor SDP-a te Poslovni odbor i Statutarna komisija.

  U uvodnom obraćanju predsjednik SDP-a Zoran Milanović čestitao je svim izabranim članovima Glavnog odbora.

  “Završili smo ovaj ciklus izbora u stranci, idemo raditi i idemo pobijediti na parlamentarnim izborima koji mogu biti vrlo brzo, ali cijela stvar može trajati i do kraja. Mi ne znamo kako i kada će to biti, ali moramo biti pripravni.”

  “Bit će prilike za raspravu, imali smo ih puno na Glavnom odboru i htio bih da tako bude i dalje. Bilo je disonantnih tonova, svađa i prepirki, ali sve je to dio politike. Ovo je prostor javnog i društvenog djelovanja koji smo sami izabrali”, poručio je Milanović.

  Za predsjednicu Glavnog odbora izabrana je Romana Jerković, a Domagoj Hajduković i Željko Kolar izabrani su za potpredsjednike.

  Glavni odbor ponovno je izabrao Igora Dragovana za glavnog tajnika SDP-a, a Dinka Sutona za poslovnog direktora.

  Izabran je i Poslovni odbor stranke. Nadica Jelaš izabrana je za predsjednicu, a Boris Lalovac, Milan Stojanović, Željko Pavić i Darko Liović za članove Poslovnog odbora.

  Na čelu Statutarne komisije SDP-a bit će Gorenka Bulj, a članovi su Branko Tušek, Tanja Vrbat Grgić, Ivana Saucha, Sandra Petrović Jakovina, Dalibor Prevendar, Ivan Perhoč, Ante Ćaleta i Stanislava Svorcan.

  Nakon sjednice Glavnog odbora, novoizabrana predsjednica Romana Jerković je u izjavi za medije istaknula da su unutarstranački izbori završili i da se SDP okreće nacionalnim temama.

  “Sasvim je jasno da ova Vlada neće dočekati kraj mandata. Imamo odgovornost prema građanima i iskustvo dobrog vladanja i dočekat ćemo taj trenutak spremni. Ozračje u stranci je jako dobro”, poručila je Jerković.