Opačić: Oštro osuđujemo događaje u vukovarskoj bolnici

Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić osvrnula se na Facebook status molitvene zajednice u Vukovaru u kojem piše da imaju najavu da pacijentica dolazi u bolnicu radi pobačaja. “Ovo je definitivno dokaz da su oni imali informaciju o tome tko dolazi i kada dolazi u vukovarsku bolnicu”, rekla je Opačić u izjavi predstavnicima medija u srijedu ispred središnjice SDP-a na Iblerovom trgu.

“Mi u SDP-u najoštrije osuđujemo ovakvo ponašanje. Smatramo da su ovim činom ugrožena temeljna ljudska prava, prava pacijenata i pravo žene na izbor.” – Milanka Opačić

Opačić je istaknula i da očekuje od DORH-a da odradi istragu i da vidi je li bilo curenja informacija iz bolničkog sustava, posebno zato što su na nekim slikama i djelatnici bolnice. “Prema tome, imamo puno pravo sumnjati da su podaci o ovoj ženi došli iz same bolnice. Dakle, očekujemo istragu od DORH-a jer je ovdje riječ o kršenju niza zakona koji štite temeljna prava pacijenata i temeljna prava građana i mislimo da je ovo nešto što uznemirava cjelokupnu hrvatsku javnost i zbog toga mislimo da istraga može zaustaviti curenje informacija o tome ide li netko na neki zahvat u bolnicu ili boluje od bilo kakve bolesti”, zaključila je Opačić i dodala da će SDP, ukoliko DORH ne pokrene postupak, podnijeti prijavu.