Predsjednik SDP-a Davor Bernardić o Izvješću Vlade RH

    Danas je u Hrvatskom Saboru, premijer Plenković, nakon godinu dana mandata, podnosio Izvješće o (ne)radu svoje Vlade.

    Predsjednik SDP-a je, u svom odličnom govoru, podsjetio i upozorio ovu najgoru Vladu u povijesti koje su dimenzije i posljedice njihova nečinjenja i nebrige za sve one koji žive u Republici Hrvatskoj.

    Osvrnuo se na iseljavanje mladih, neprovođenje obrazovne reforme, povećavanje poreza najperspektivnijem sektoru u Hrvatskoj – turizmu i ugostiteljstvu, ali i na sve laži te skrivanje i izbjegavanje odgovora na pitanja koja su od presudne važnosti za javnost i za budućnost ove zemlje.

    Izdvajamo predsjednikov zaključak, a video možete pogledati i na našem YouTube kanalu:

    “Za kraj, kad podvučemo crtu, možemo vidjeti kompletnu bilancu ove Vlade: 100.000 iseljenih, 50.000 ljudi bez šanse za minimalnu plaću, poskupljenje struje za sirotinju, porezni udar na preko 11.000 ugostitelja, odgođeno bolje obrazovanje za preko 100.000 djece u Hrvatskoj, skrivanje, muljanje, petljanje oko političke odgovornosti i skrivanje istine o Agrokoru te dug Agrokora kao mač nad glavom svih građana u Republici Hrvatskoj. Ja ne znam o čemu ste vi govorili osim da niste govorili o stvarnosti. Vrijeme je da se vratite u stvarnost, ovo nije science fiction. Vrijeme je da se spustite na zemlju i da priznate da je ovo vlada sukoba interesa, koja štiti privatne interese, a ne interese građana. Nažalost, ova Vlada uz to je i vlada nečinjenja, odgađanja, odustajanja. Vaša Vlada, gospodine Plenkoviću, je vlada skrivanja istine o Agrokoru, petljanja i muljanja. Vi ste premijer u mjestu, dok Hrvatska klizi unazad.”