Peta sjednica SDP-ovog savjeta za ratne veterane

  U utorak, 26. ožujka, u središnjici stranke na Iblerovom trgu održana je peta, redovna sjednica za ratne veterane.

  Sjednicu je otvorio predsjednik Vinko Kovačić analizom rada Savjeta u proteklom tromjesječnom razdoblju. Izrazio je zadovoljstvo radom savjeta kroz prvu godišnjicu djelovanja.

  Podsjetio je na nemjerljiv doprinos pokojnih članova Savjeta stožernog generala Petra Stipetića i brigadira Dražena Jakopeca kojima smo na prvu godišnjicu smrti odali najdublje poštovanje i zahvalnost za sve što su dali u obrani naše Domovine i u ustroju našeg Savjeta.

  U razdoblju od zadnje sjednice svjedočili smo intenzivnim i prijepornim društvenim događanjima. Odgovorili smo puno jasnije i argumentiranije od Vlade RH i resornog ministarstva na revizionističke i iredentističke izjave EU dužnosnika Tajanija, događanjima oko Blajburga, te oznakama pripadnika HOS-a. Javnim nastupima i u izravnim susretima sa ratnim veteranima, sukladno Programu za ratne veterane, komuniciramo stavove koji afirmiraju antifašizam, a negativni su na relativizaciju uloge kvislinške NDH i insignije koji se nekažnjeno pojavljuju u javnosti.

  “Postigli smo zadane ciljeve, a zadaće pred nama su zahtjevne. Optimist sam!” – predsjednik savjeta Vinko Kovačić.

  U daljnjem izlaganju predsjednik Kovačić je upoznao članove savjeta sa osnivanjem županijskog Savjeta za ratne veterane. Osnovani su županijski savjeti: Karlovačke županije i Grada Ogulina – predsjednik Renato Glavaš, Splitsko-Dalmatinske – predsjednica Eleonora Mandić, Zadarske – predsjednik Žarko Barkić i Brodsko-Posavske – predsjednik Josip Kikić. Sve pripreme odrađene su za osnivanje županijskih savjeta Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Procjenjujemo da bi osnivanje šest županijskih savjeta kvartalno bilo optimalno.

  vinko

  Zbog povećanja opsega posla, sukladno Statutu stranke, izabrali smo dopredsjednika Savjeta za ratne veterane SDPH Željka Gavrana, a za novog tajnika imenovan je Davor Stanković.

  Analiza i hodogram aktivnosti vezana za budući rad Savjeta prihvaćeni su uz aktivno sudjelovanje članova u raspravi.