Etičko povjerenstvo: I bivše vlade su vraćale dug umirovljenicima

Etičko povjerenstvo je na svojoj 4. sjednici, održanoj 13. studenog 2007. godine donijelo Priopćenje broj 3, u kojemu se navodi sljedeće: “Etičko povjerenstvo je razmatralo obavijest Socijaldemokratske partije o kršenju etike izborne promidžbe od strane Hrvatske demokratske zajednice. Nakon cjelovite rasprave Etičko povjerenstvo smatra neprihvatljivim korištenje insinuacija u predizbornoj promidžbi, ali za navedene plakate Hrvatske demokratske zajednice nije našlo dovoljno dokaza da bi se radilo o insinuacijama protiv određene stranke.

Članovi Povjerenstva gospoda Silobrčić, Goldstein i Petrović, izdvojili su svoja mišljenja, smatrajući da su insinuacije na plakatima Hrvatske demokratske zajednice jasno uperene protiv Socijaldemokratske partije.

U pogledu izjave dr.Ive Sanadera, citirane u obavijesti Socijaldemokratske partije da niti jedna Vlada od prethodne dvije nije vratila dug umirovljenicima, nego je to učinila Vlada s njim na čelu, Povjerenstvo konstatira da citirana izjava nije točna, jer su obje prethodne vlade, u skladu s odlukom Ustavnog suda iz 1998., započele s vraćanjem duga umirovljenicima, a sadašnja Vlada je to nastavila s novim modelom i zatvorila konstrukciju.”

Eticko_povjerenstvo_1 293,42 kB
  Eticko_povjerenstvo_2 232,73 kB