Forum žena: Izjava Milana Bandića neprimjerena

Socijaldemokratski forum žena neprimjerenim smatra nedavnu ”šalu” o novinarkama zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

U jučer odaslanom priopćenju Socijaldemokratski forum žena SDP-a ističe da je do sada “u više navrata reagirao na neprimjerena događanja i pojave koje nisu u skladu sa principima ravnopravnosti spolova i rodno osviještene politike kao u slučaju vojarne u Bjelovaru, seksističkih reklama, neprimjerenih upitnika za zaposlenice u slučaju jedne riječke tvornice itd., a istovremeno je na skoro svakoj od svojih izbornih ili tematskih skupština otvorio panele o diskriminaciji žena u medijima i o stvaranju rodnih stereotipa u udžbenicima.

Posljednji slučaj tzv. ”šale” u Poglavarstvu Grada Zagreba pokazuje, međutim, da još uvijek i u redovima socijaldemokratkinja i socijaldemokrata treba provoditi politiku rodnog osvještavanja i primjene vokabulara koji ne smije biti diskriminirajući ni u rodnom niti u bilo kojem drugom smislu.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a zato upozorava na neprimjerenost reakcije zagrebačkog gradonačelnika, kolege Milana Bandića, vjerujući da se takvo što više neće događati.

SDFŽ pozdravlja reakciju pravobraniteljice za ravnopravnost spolova gospođe Gordane Lukač-Koritnik, kao i predstavnica medija koje su o ovom događaju progovorile. u nadi da će medijsku pozornost ubuduće zaokupljati i pozitivni primjeri provođenja politike ravnopravnosti spolova”, zaključuje se u priopćenju.