Gospodarsko i prometno povezati Zagreb, Zagrebačku županiju i Zagorje

U Zagrebu, Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji SDP nudi projekte koji će gospodarski i prometno povezati ovu regiju. Imamo snage realizirati niz zajedničkih projekata, od osnivanja regionalne razvojne i turističke agencije, do prometnog povezivanja.

Prvi je u nizu novih projekata jedinstvena tarifna unija, kojom će učenici, studenti i radnici iz Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije koji rade i školuju se u Zagrebu, do škola i radnih mjesta putovati jedinstvenim pokazom. Kako bi se to ostvarilo, potpisat će se niz ugovora s lokalnim autoprijevoznicima, a čitavo će područje postati jedna prometna zona, istaknuuli su danas na Sljemenu predsjednik SDP-a Ivica Račan i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Milan Bandić.

Drugi je važan projekt zajednička spalionica otpada te gospodarske zone u najnerazvijenijem dijelu regije. Planirane projekte županije će financirati zajednički, a sredstva će se zatražiti i iz pretpristupnih fondova EU.