Građani protiv Sanaderove politike ”ispod žita”

Građani znaju ocijeniti tko se zauzima za kvalitetu njihova svakodnevnog života, ali isto tako reagiraju i kad je riječ o politici ”ispod žita”, kakvu ovih dana vodi HDZ. Nakon, za Hrvatsku nesumnjivo dalekosežne loše odluke o naknadi štete austrijskim državljanima, podrška HDZ-u i Sanaderu – istopila se.

Nagodbenjačku politiku HDZ-a i Ive Sanadera osuđuje šitoka javnost, a kako su reagirali građani koje je anketirao Večernji list, pogledajte ovdje.

Pad HDZ-a, a porast podrške SDP-u, predsjednik Račan je i očekivao. “Ne iznenađuje me obrat ni u rejtingu HDZ-a, a ni u rejtingu njihova predsjednika. Ovo pokazuje da su ljudi dugoročno zainteresirani za nacionalno važne teme, a ne samo na ono što se tiče njihova osobnog života i standarda, te da na njih odmah reagiraju. Senzibilitet javnosti ne teba podcijeniti. Jasno je da su SDP i HDZ najjače stranke koje se bore za prvo mjesto, iako neki ne prihvaćaju tu činjenicu. Svaki loš potez koji povuče HDZ izravna je korist za SDP, ali i obratno”, smatra predsjednik Račan.