Izmjene Ustava i nacionalne manjine

U ponedjeljak, 9. ožujka 2009. godine u 12 sati, u središnjici SDP-a, Iblerov trg 9 u Zagrebu, Savjet SDP-a za ljudska prava, civilno društvo i pravni sustav organizira u javni okrugli stol o položaju nacionalnih manjina u kontekstu predstojećih ustavnih promjena.

Uz predsjednika Savjeta SDP-a za ljudska prava, civilno društvo i pravni sustav, zastupnika u Hrvatskom saboru prof. dr. Ivu Josipovića, kraća izlaganja u svrhu uvoda u raspravu ponudit će tako profesor na zagrebačkom Filozofskom fakultetu dr. sc. Drago Roksandić, saborski zastupnik talijanske manjine dr. Furio Radin, predstavnik bošnjačke zajednice dr. sc. Sead Berberović, aktivistica romske zajednice, magistra farmacije Nura Ismailovski te predstavnik mađarske nacionalne manjine Robert Jankovics.

Budući da u Zagrebu živi više od 52 tisuće pripadnika različitih nacionalnih manjina koji doprinose kulturnom bogatstvu glavnog grada, očekujemo da se sudionicima ovog okruglog stola obrati i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.