Mala utjeha žrtvama, ali vrijeme ipak pokazuje da je pravda dostižna

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirao je uhićenje Goran Hadžića istaknuvši da je to mala utjeha žrtvama, međutim vrijeme ipak na kraju pokazuje da je pravda spora ali dostižna te da je uhićenje Hadžića dobro za sve zemlje u regiji.

“Kao što smo rekli i zadnji puta pravda je spora, ali dostižna. Kada se svi punti zbroje sve dođe na svoje. To je malo utjeha žrtvama, ali vrijeme ipak na kraju pokazuju da je pravda dostižna.

Hrvatska ulazi u Europsku uniju, Srbija će nakon Hrvatske. Vjerojatno u nekom razumnom vremenskom periodu, po svemu sudeći otvorit će pregovore krajem godine. Stvari idu svojim tijekom. To je dobro za sve zemlje u regiji i za sve ljude

Na novinarski upit da li je ipak malo neobično da svega u nekoliko mjeseci, nakon što godinama nije bilo nikakvih uhićenja, su uhićeni Mladić i Hadžić, Milanović je odgovorio:  “To svakako privlači pozornost, međutim ne mogu to komentirati. Pretpostavljam da je unutarnje politička situacija za vlast u Srbiji, za predsjednika Tadića i demokrate bila komplicirane, ali ne mogu spekulirati niti nagađati jesu li znali, nisu li znali. To ne znam.”

Na novinarski upit što se može očekivati od Haškog suda u slučaju Mladića i Hadžića, poučeni slučajem Šljivančanin, Milanović je kratko prokomentirao kako ga više brine činjenica da nalogodavci i šefovi Šljivančanina nisu nikada odgovarali.