Marina Lovrić: O državnim novcima za Sisačko-moslavačku županiju odlučuje na sastancima HDZ-a!

“HDZ-u u Sisačko-moslavačkoj županiji ne mogu pomoći dolasci ministara Kalmete i Čobankovića, jer je u 13 godina vladavine HDZ ovdje ostavio neimaštinu, najveću nepismenost, veliku nezaposlenost i gospodarske teškoće”, kaže sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić.

Osvrnula se županica na nedavni sastanak ministara Kalmete i Čobankovića sa županijskim HDZ-om, upozoravajući “da su ministri te direktori državnih javnih poduzeća držali stranačke konferencije za novinare i govorili o ispunjavanju predizbornih programa i obećanja HDZ-a, iako nije riječ o stranačkim, nego o državnim projektima i novcu“.

“Tragedija ne bi bila tolika kad sjednicama Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a, kojima su nazočili ministri i državni dužnosnici, ne bi nazočili samo HDZ-ovi općinski načelnici i gradonačelnici”, izjavila je županica, nemalo se začudišvi Vladinoj praksi da na HDZ-ovim stranačkim sastancima rješava tako važna pitanja za sve građane Sisačko-moslavačke županije kao što su navoz u Galdovu ili, pak, autocesta Zagreb-Sisak.

S druge strane, legalno i legitimno izabrano županijsko vodstvo ima grdnih problema doseći državne dužnosnike. Županica Lovrić tako navodi da su “županijski predstavnici tražili prijam kod predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju Grge Ivezića”, da su “više puta pisano tražili razgovor s ministrom financija Ivanom Šukerom”, da su “pozvali ministre u službeni posjet Županiji, ali da oni očito nisu imali vremena za legalno izabranu županijsku vlast. Mi poštujemo državnu vlast i tražimo da i ona poštuje lokalnu i regionalnu vlast”, zaključuje Marina Lovrić.

Pročitajte ovdje što su na sastanku s HDZ-ovcima govorili ministri Božidar Kalmeta i Petar Čobanković.